DELOVNO AKTIVNI TUDI PO UPOKOJITVI

  379

  December je mesec, ki prinaša s seboj obilico radosti, obdarovanja in praznovanja. Kljub prijetnim trenutkom, pa lahko s seboj prinese tudi skrbi, saj se v tem mesecu marsikdo znajde v finančni zadregi. Nakup daril in praznična slavja lahko namreč predstavljajo precejšnje finančno breme.

  Eden izmed načinov, kako povečati svoj prihodek, je občasno ali začasno delo upokojencev, ki je stopil v veljavo z objavo novele Zakona o urejanju trga dela. Od letošnjega poletja dalje, so namreč vsi upokojenci upravičeni do opravljanja začasnega in občasnega dela. Za opravljanje dela se sklene pogodba med delodajalcem in upokojencem, kjer je med drugim navedena tudi oblika dela, njegovo trajanje in obseg. Upokojenec lahko na mesec opravi največ 60 ur dela.

  Če ste upokojeni in ste v svoji karieri opravljali STROKOVNA in TEHNIČNA dela, hkrati pa bi si želeli kljub upokojitvi ostati delovno aktivni in svoje strokovno znanje ter izkušnje ponuditi gospodarstvu, se lahko se lahko pri iskanju občasnega in začasnega strokovnega dela brezplačno obrnete k nam po pomoč.

  Pomagamo vam tako, da vas najprej vpišemo v našo bazo upokojenih strokovnjakov nato pa vas, ko se pojavi povpraševanje po vaših strokovnih kompetencah in znanjih, kontaktiramo in povežemo s podjetjem, ki potrebuje vašo strokovno pomoč.

  V našo bazo upokojenih strokovnjakov se lahko vpišete popolnoma brezplačno.

  Za vpis v bazo upokojenih strokovnjakov in več informacij se lahko obrnete na elektronski naslov senior@competo.si  in spletno stran www.competo.si

  Prejšnji članekOMOGOČIMO SANJE! 60 LET DELOVANJA ZPM MARIBOR
  Naslednji članekKMETIJSKA DEJAVNOST V POKOJNINSKI DOBI?