DELAVNICA PROJEKTA ASISTENT ZA DRUŠTVA

  448

  Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) in Odsek za inteligentne sisteme, Institut "Jožef Stefan" vas vabita na predstavitev uporabe sistema Asistenta za vsa društva, ki bo:

  26. 9. od 10:00 do 13:00 v Veliki predavalnici na Institutu “Jozef Stefan”. 

  Predstavili vam bomo nov sistem, ki bo dosegljiv na straneh ZDUS in Vas seznanili, kako lahko v Vašem društvu naredite svojo verzijo tega sistema. Gre za sistem Asistent, ki zna odgovarjati na vprašanja v naravnem jeziku, zato uporabniki ne potrebujete posebnih tehničnih znanj. To je še posebej pomembno, ker niso vsi starejši najbolj vešči računalniških storitev.

  Možnosti uporabe so torej naslednje:

  – sistem uporabljate le preko ZDUS; tja pošiljate tudi svoje pripombe glede sprememb delovanja
  – sistem boste uporabljali na internetnih straneh svojega društva, bo identična kopija ZDUS-ovega
  – naredili boste svojo verzijo Asistenta in ga naložili na internetne strani svojega društva.

  Na predavanjih Vam bomo predstavili osnove sistema Asistent, inteligentnih sistemov in komunikacije v naravnem jeziku, nato bomo predstavili bazo vprašanj in odgovorov, posebej bomo razložili aplikacije, na koncu pa vam bomo pokazali, kako sistem deluje v vseh treh variantah oz. kaj je potrebno z vaše strani, da sistem "zaživi". Zaradi interaktivne narave dela predlagamo, da ima vsako društvo s seboj vsaj en računalnik. Na voljo bo WiFi.
   
  Če imate nekaj znanj s področja informatike, vam svetujemo tretjo varianto – razložili in pokazali bomo, kako si lahko sami v roku nekaj dni postavite svojo verzijo programa za informiranje v naravnem jeziku.

  Prosimo, da se prijavite z email sporočilom na e9tajnistvo@ijs.si. Za več informacij kontaktirajte Anjo Šonc na 051/424-056 ali 01/519-41-17.

  Prejšnji članekVSAK TRENUTEK JE LAHKO NOV ZAČETEK
  Naslednji članek100 LET: PRAZNOVANJE V CENTRU STAREJŠIH