BREZPLAČNE DELAVNICE USTNE HIGIENE

  574

  Z mesecem marcem prihajajo v Simbioza medgeneracijski center Na Triglav spreminjat svet! brezplačne delavnice ustne higiene. Študenti dentalne medicine iz društva ZOBEK bodo predstavili posamezne tematike skozi praktično prikazovanje in pogovor.

  V prostorih Simbioze na Dunajski 22 v Ljubljani (stavba Slovenijales) začenjajo z delavnicami ustne higiene. Tokrat bo potekala v torek, 17. marca, med 16. in 17.30 uro, govora bo o kariesu in ščetkanju, ki sta še kako pomembna dejavnika pri ustni higieni.

  V celoti bodo študenti dentalne medicine pripravili sklop 3 delavnic, ki bodo tematsko razdeljene na:

  1)    karies in ščetkanje: zakaj nastane karies, kakšna je preventiva in pravilno umivanje zob,

  2)    paradentalno bolezen in nitkanje, s katerim lahko preprečimo propadanje tkiv in vnetje dlesni. Podatki namreč kažejo, da ima kar 80 – 90 % ljudi vnetje dlesni, ki se lahko razvije v paradentalno bolezen, s čimer je povezano tudi krvavljenje dlesni,

  3)    proteze: spregovorili bomo o negi in čiščenju protez ter o zobnih nadomestkih.

  Ker želijo, da bo delavnica prijetna in obarvana z osebnimi izkušnjami, se bodo študenti Loreta, Nuša, Urša, Nuša in Domen s posamezniki tudi pogovorili in jim predstavili rešitve za posamezne težave, ki se pri ustni higieni pojavijo.

  Udeležba na delavnicah ustne higiene je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava na mgc@simbioza.eu ali na telefonski številki 040 336 311.

  Prejšnji članek15.3.: SPET BO TREBA ZAMENJATI PNEUMATIKE
  Naslednji članekSLABA HRANA ŽE VEČJI PROBLEM OD KAJENJA