BREZPLAČNA OCENA STANJA SLUHA IN VIDA

  489

  V okviru mreže MATIjA vedno znova iščemo možnosti, kako pomagati starejšim in kako jih povezati s ponudbo naših partnerjev iz nevladnega, javnega in zasebnega sektorja. Motnji vida in sluha bistveno vplivata na to, da starejši manj komunicirajo s svojim okoljem, kar vodi v socialno izključenost. Ohranjanje zmožnosti branja in pogovora je ključna za preprečevanje osamljenosti, hkrati pa sta naglušnost in slabovidnost motnji, ki ju lahko učinkovito zmanjšamo z različnimi pripomočki, ki so na voljo, le uporabiti jih je treba.  V sodelovanju z našimi partnerji, vodilnim podjetjem za pripomočke za sluh Neuroth, Optiko Aleksandra in Zavodom za slepo in slabovidno mladino Ljubljana smo pripravili akcijo, s katero želimo ugotoviti, kako težave z vidom in sluhom dejansko vplivajo na sposobnost komuniciranja, starejšim pa pokazati učinkovite in dostopne načine za izboljšanje sluha ter uporabne pripomočke za slabovidne.

  Povabili smo tudi predstavnike Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije ter Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, ki lahko tudi v okviru svojih organizacij učinkovito pomagajo vsem, ki se srečujejo s temi težavami.
  Akcijo sta aktivno podprla Dom upokojencev Center, Ljubljana in Skupnost socialnih zavodov Slovenije, saj želijo tako svojim stanovalcem kot okoliškim prebivalcem omogočiti, da se seznanijo z možnostmi, ki so jim na voljo.

  V Dom upokojencev Center, Tabor 10, Ljubljana, vabimo v torek, 1. julija 2014, od 9. do 13. ure vse, ki si želijo funkcionalno oceno sluha in vida ter uporaben nasvet.

  Strokovnjaki bodo brezplačno ocenili stanje vašega sluha in vida, predvsem pa bodo svetovali, kako si lahko s pripomočki učinkovito izboljšate sluh in pomagate, da boste še naprej lahko brali.
  Vse, ki ste zainteresirani, vabimo, da se za funkcionalno oceno prijavite na brezplačni telefonski številki mreže MATIjA 080 10 10, da bomo lahko zagotovili čim bolj tekoče in organizirano testiranje in da ne boste izgubljali časa s čakanjem.

  Prejšnji članekFRIZERSKA REVIJA V PEGAZOVEM DOMU
  Naslednji članekPRENOVA OSTREŠJA. KAKO IZBRATI PRAVI MATERIAL?