bolha.com: SEMENA GOJI JAGOD PROTI STARANJU

  717

  Dodatni opis:

  Prodam ODLIČNA semena GOJI JAGOD. Cena za 30 semen je 3,00 eur.

  SEMENA SO PRIPRAVLJENA IN POSUŠENA S POSEBNO TEHNIKO, ZATO SO ZELO HITRO KALJIVA (od 5 do 7 DNEH ŽE POŽENEJO KALČKI IZ ZEMLJE), SADIKE PA BODO DOBRO USPEVALE V NAŠEM PODNEBJU (dodam tudi OBŠIRNA PISNA NAVODILA za kalitev semen, setev, presajenje in rast – V ČEMER JE TUDI KLJUČ DO USPEŠNE VZGOJE GOJI JAGOD).

  GOJI je tibetanska rastlina, znana tudi kot: Lycium Eleagnus Barbarum, Lycium tibeticum; Gou Qi Zi, ponekod tudi Wolfbery.

  Z značilnimi vijolično modrimi cvetovi GOJI cveti od junija do avgusta, nato pa se cvetovi razvijejo in dozorijo v 1-2 cm velike, rdeče jagode.

  Rahlo sladke jagode – njihov okus spominja na brusnice in češnje, lahko uživamo surove ali posušene (v tem primeru so podobne rozinam, le bolj rdeče). Uporabljajo se tudi za kuhanje in za izdelavo želejev, sokov… Listi se lahko uporabljajo kot zelenjava.

  – GOJI je izredno zdravo in zelo hranljivo sadje, poleg tega pa verjetno najbolj učinkovit sadež na svetu proti staranju, saj vsebuje tonik, ki krepi zdravje na spodaj naštetih področjih. V nekaterih odročnih krajev sveta (predvsem v Aziji), od koder GOJI prihaja, mnogo ljudi dosega življenjsko dobo več kot 100 let. Raziskave so pokazale, da redno uživajo ta sadež – Goji Berry (znan tudi kot wolfberry).

  – Najpogostejše informacije o goji jagodah (goji berry, ali tudi wolfberries) dokazujejo, da zelo pozitivno vplivajo na oči, jetra, ledvice, na samo utrjevanje ter "qi" (chi) oziroma življenjsko silo.

  – Goji jagode so odlično dopolnilo za krepitev in obnovo glavnih vitalnih glavne organov.

  – Ima tudi pozitiven učinek na krepitev mišic in je odlično naravno sredstvo proti staranju. Jagode vsebujejo 18 aminokislin, vitamine A, B1, B2, C in E ter 21 mineralov.

  – Je vrhunski vir antioksidantov (kar 40x močnejši od C vitamina), zato močno razstruplja telo, med drugim pa vsebuje tudi karoten, ki ščiti celo pred rakom. Znan je tudi kot »SUPEHRANA«.

  – GOJI jagode s svojimi vlakni uravnavajo telesno težo in maščobe ter uravnoteženo raven sladkorja v krvi (primerno za zdravljenje sladkorne bolezni), rezultat tega je tudi nizek holesterol. Vse to zmanjšuje tveganje za resne bolezni srca in ledvic.

  – Moč jagodičja poznajo svetovni zvezdniki (npr. Madonna, Kate Moss, Liz Hurley, Mick Jagger) že leta, saj je znano tudi kot afrodiziak, uporablja se za zdravljenje impotence in neplodnosti. Lajša tudi bolečine v sklepih in deluje proti splošni utrujenosti in šibkosti.

  – Visoka vsebnost kalija pa preko dejavnosti trebušne slinavke in jeter optimalno skrbi za odlično prebavo.

  – Rastlina dobro uspeva v našem okolju, saj ni temperaturno občutljiva. Najbolj primerno jo je saditi v jeseni in spomladi.

  Za več informacij KLIKNITE:


   

  Prejšnji članekPOLETNE RAZPRODAJE: VSE MORA BITI BREZHIBNO
  Naslednji članekIZROČILNA POGODBA ALI O DOSMRTNEM PREŽIVLJANJU