TERME 3000: UČINKI ČRNE TERMO-MINERALNE VODE

  1459

  ZA KATERA OBOLENJA IN POŠKODBE JE PRIPOROČLJIVO KOPANJE V ČRNI TERMO-MINERALNI VODI?
  Bolečine v sklepih in hrbtu so daleč najpogosteje poročana okvara zdravja med prebivalci Slovenije. Težave kostno-mišičnega sistema povzročajo bolečino in moteno gibljivost telesa, zmanjšujejo sposobnosti za vsakdanja opravila in slabšajo kakovost življenja. Najpogostejše so bolečine v križu, sledijo bolečine v vratu in ramenih.

  Prevladujoči simptom je bolečina v sklepih, pri daljšem trajanju bolezni se pojavi okorelost in zmanjšana gibljivost sklepa, oslabljenost pripadajočih mišičnih skupin, sklepna nestabilnost, lahko tudi deformacija sklepa ali prikrajšava uda.
   
  Črna termomineralna voda iz Term 3000 – Moravskih Toplic je zaradi svojih učinkov in doseganja visokih temperatur pri izviru edinstvena ne le v Evropi, ampak tudi v svetovnem merilu. Kopanje v tej vodi je priporočljivo za rehabilitacijo po poškodbah in operacijah gibalnega sistema, blagodejno vpliva na različne oblike revmatizma, zdravi pa tudi nekatera kožna obolenja. Še posebej učinkovita je črna termomineralna voda pri težavah s sklepi. Skupaj s peloidom, zdravilnim blatom, blaži bolečine in izboljša gibljivost, otekline sklepov se zmanjšajo, učinki pa se še povečajo v kombinaciji s fizioterapijo.  Zdravilne učinke črne termo-mineralne vode iz Term 3000-Moravskih Toplic so leta 1964 potrdili tudi strokovnjaki.

  Zaradi svoje kemične sestavine in termalnih lastnosti črna termo-mineralna voda zelo pozitivno vpliva na  organizem: izboljšuje prekrvavitev v tkivih, zmanjšuje napetost v mišicah, izboljšuje elastičnost mehkih tkiv, kar privede do zmanjšanja bolečin in izboljšanja gibljivosti v sklepih.  
  Terme 3000-Moravske Toplice ponujajo timski pristop zdravljenju, rehabilitaciji in preventivi. Vključeni so zdravnik specialist fizikalne medicine in rehabilitacije, strokovno izobraženi fizioterapevti, maserji in medicinsko osebje. Z namenom izboljševanja sklepne gibljivosti, povečevanja mišične moči in povečevanja oziroma vzdrževanja samostojnosti pri vsakodnevnih opravilih v Termah 3000 za vsakega zdraviliškega gosta pripravijo individualni program terapevtskih vaj. Te potekajo pod nadzorom fizioterapevta, ki nauči vaje tudi pravilno izvajati, saj je zelo pomembno, da se jih vsakodnevno izvaja tudi doma.
   
  Širok nabor fizioterapevtskih in delovno terapevtskih postopkov za zdravljenje bolezni, poškodb in njihovih posledic (preko napotnice in samoplačniško)

   •    Hidroterapija (skupinska, individualna, termalne biserne kopeli,galvanske kopeli, inhalacije, Halliwick terapevtsko plavanje za gibalno ovirane otroke)
   •    Termoterapija (termopak/kriopak obloge, hiloterapija, parafin, fango obloge, selektivna ultravioletna fototerapija)
   •    Kinezioterapija (skupinsko vodena terapevstka gimnastika, individualne terapevtske vaje, sklepna mobilizacija, šola hoje, dihalne vaje)
   •    Specialna fizioterapevtska obravnava (Cyriax, terapija s trigegr točkami, Kineziotaping, Limfotaping)
   •    Elektroterapija (diadinamični in interferenčni tokovi, elektrostimulacija, TENS, Iontoforeza)
   •    Mehanoterapija (terapevstke in sprostitvene masaže, ročna limfna drenaža, hipobarična terapija, magneto terapija, laserska terapija, terapevstki ultrazvok, intermitentna frakcija)
   •    Alternativne metode zdravljenja (akupunktura)

   KOPELI V ČRNI TERMO-MINERALNI VODI

   Naravna termalna ali termo-mineralna kopel Thermalium

   Kopel s hidroksi učinkom nudi močno mehansko vodno masažo (preko 250 vodnih in zračnih masažnih šob), z vrtinčenjem vode dosega sproščujoč in poživljajoč učinek.

   Panonska naravna termalna ali termo-mineralna kopel

   Kopel poleg zdravilnih učinkov vode združuje tudi ugodne učinke kromo- ter audiomagnetne terapije (zdravljenja s prilagojeno svetlobo, zvokom in magnetnimi valovi), ki blagodejno vplivajo na počutje in spodbujajo cirkulacijo. Terapija z zvokom deluje pomirjajoče in antistresno. Voda, ki je energizirana z naravnim magnetičnim poljem, pospešuje kroženje krvi, limfni obtok in s tem razstrupljanje telesa. Ugodno vpliva na obnavljanje kosti in vezivnih tkiv po poškodbah.

   Moravska naravna termalna ali termo-mineralna kopel

   V individualni kadi s prijetno toplo »črno« ali termo-mineralno vodo se lahko samo namakamo in sproščamo, ali pa se prepustimo različnim kombinacijam masažnih šob, vodnih in zračnih curkov, ki omogočajo vodno masažo celega telesa s posebno ugodnimi učinki na telo:
   • izboljšanje prekrvavitve celega telesa,
   • sproščanje in krepitev mišic,
   • blaženje/odpravljanje bolečin v hrbtenici in sklepih,
   • sprostitev
   • sprostitev pretoka energije v telesu.

   SPECIALNA FIZIOTERAPEVSTKA OBRAVNAVA – NOVEJŠE CILJANE TERAPIJE

   Cyriax

   Metoda cyriax temelji na ocenjevanju in terapiji gibalnega sistema. Posebej usposobljen terapevt s pomočjo anamneze in testiranja ugotovi stanje bolečega sklepa ali mišice in nato izvaja posebej prilagojene terapije, ki temeljijo na nežnih in nebolečih tehnikah in na moči dotika. Njena prednost je v natančnem odkrivanju izvora težav in ciljnem pristopu k njihovemu odpravljanju.
    
   Uporablja se:
   • pri težavah s hrbtenico, sklepi in mehkimi tkivi,
   • ob akutnih in kroničnih obolenjih gibal,
   • za okrevanje po vseh vrstah poškodb.
    
   Kako ta pristop deluje, lahko ponazorimo na primeru »teniškega komolca«, pri katerem lahko ugotovimo 4 različne tipe tega pogostega problema in za vsakega od njih določimo posebno terapijo ter tako učinkoviteje ozdravimo prizadeto strukturo.

   Hiloterapija

   Hiloterapija predstavlja najsodobnejšo metodo krioterapije za nadzorovano ohlajevanje tkiv s posebno napravo, kar ima številne prednosti – je bolj varno, saj ne more priti do nastanka omrzlin, izvajamo ga lahko bistveno dlje časa, kot običajno krioterapijo, v mehkih tkivih pa ne prihaja do nenadnih hitrih sprememb temperature in tako ni moten odtok limfe ter celičnega metabolizma.
    
   Uporablja se:
   • za zmanjševanje oteklin in bolečin ob svežih poškodbah in po operativnih posegih,
   • za preprečevanje nastajanja hematomov po operacijah in poškodbah,
   • za obvladovanje kroničnih bolečin,
   • velika prednost tega postopka je bistveno zmanjšanje uporabe protibolečinskih zdravil in njihovega obremenjujočega vpliva na organizem.

   Obravnava miofascialnih – trigger točk (MT )

   Miofascialne – trigger točke so žarišča prekomerne vzdraženosti znotraj napetega mišičnega vlakna in/ali mišične ovojnice. Mesto je na pritisk boleče, bolečina pa se značilno širi v glavo, ude in hrbtenico. Terapija za obravnavo MT je svetovno priznana ročna tehnika za hitro odpravljanje bolečin v mišičnem sistemu.
    
   Uporablja se:
   • kot pomoč pri lajšanju nepojasnjenih glavobolov,
   • za odpravljanje težav z omejeno gibljivostjo in šibkostjo mišic,
   • za izboljšanje gibljivosti,
   • za obvladovanje bolečin v ramenskem obroču, hrbtenici in medenici,
   • za zdravljenje različnih poškodb in po operacijah.
    
   Naj vas ogreje črna termo-mineralna voda, izkusite njene blagodejne učinke ter se prepustite razvajanju v Termah 3000-Moravskih Toplicah. Preverite ugodno ponudbo! KLIKNITE TUKAJ >>>

   Prejšnji članekVASKO ATANASOVSKI NA LJUBLJANSKEM GRADU
   Naslednji članekSANOLABOR: UPOČASNITE STARANJE Z NAPRO KREMO