11. OTROŠKI BAZAR S ŠTEVILNIMI NOVOSTMI

  574

  Na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani prihaja popolno družinsko doživetje – 11. Otroški bazar, ki bo potekal od 9. do 11. septembra.

  Tradicionalno bo sejem poskrbel za raznoliko ponudbo na več kot 140 razstavnih prostorih s ponudbo za otroke in starše. Novosti letošnjega Otroškega bazarja so  »Showroom« spletnih trgovin, Bazarkova ustvarjalnica in bralnica, Bazarkova kuhinja z znanimi obrazi, Športni park v dvorani A2 in Eksperimentalni kotiček. Tradicionalno organizator pripravlja še kulturni program na odru, dogodek za nosečnice in mlade starše, delavnice za krepitev medgeneracijskih vezi, ustvarjalne delavnice in spoznavanje policistov, reševalcev in gasilcev. Prvič v Sloveniji bo na Zunanji ploščadi postavljeno drsališče s pravim ledom v poletnem času. Ambasadorja letošnjega bazarja sta Ana Klašnja in Miha Krušič.

  Na sejmu boste starši lahko nabirali številne informacije in ideje ter izkoristili sejemske popuste. Ogledali si boste lahko ponudbo pohištva, družinskih avtomobilov, turistične aranžmaje in različne ponudnike, ki skrbijo za dolgoročno finančno neodvisnost družin. Za otroke boste starši lahko našli ponudbo oblačil, obutve, igrač in igral, mladinske literature, predstavitve jezikovnih tečajev, otroške kozmetike, prehrane, zdravja in nege, športnih tečajev, ponudbo za nosečnice, bodoče starše, dojenčke in novorojenčke, opremo, novo in rabljeno. S svojim samostojnim razstavnim prostorom bo že tretjič Otroški bazar podprlo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ministrica dr. Anja Kopač Mrak, ki bo prisotna na prostoru ministrstva, bo tudi uradno odprla prireditev, udeležila pa se bo tudi okrogle mize s številnimi strokovnjaki na temo nekaznovanja otrok. Okrogla miza bo potekala v petek, 9. septembra, ob 14. uri.

  Prvič na Otroškem bazarju se predstavljajo tudi spletne trgovine v t. i. Showroomu spletnih trgovin z raznoliko ponudbo dodatkov za dom, oblačil in dodatkov za otroke in dojenčke, darilnim programom in sistemom za iskanje varuške Customnanny.

  LETOŠNJE NOVOSTI

  Letošnje novosti so program v Eksperimentalnem kotičku, ki ga organizatorji pripravljajo skupaj z Antimuzejem – Deželo fizike, Bazarkova ustvarjalnica in bralnica z založbo Morfem, kjer bodo gostovali znani pisatelji Andrej Predin, Milan Dekleva in Tatjana Pregelj Kobe, Bazarkova kuhinja, v kateri bosta med drugim kuhala zmagovalca šovov Gostilna išče šefa Tomaš Javurek in MasterChef Slovenija Darko Klemen, Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano in avtorica knjig o prehrani, Irena Tomažin, ustvarjalka projekta Zdrava juhica in ambasadorka pobude Jamie’s Food Revolution, ter Luka Korenčič in Emilija Pavlič. V dvorani Kocka/A2 pa bo prvič postavljen pravi pravcati Bazarkov športni park z različnimi športnimi disciplinami, plezalno steno, bowling stezo in kinom.

  PRVIČ V SLOVENIJI DRSALIŠČE S PRAVIM LEDOM OB ZAKLJUČKU POLETJA

  Na Zunanji ploščadi bo prvič v Sloveniji na voljo tudi poletno drsališče s pravim ledom v organizaciji skupine Lucky Luka. Vsa družina se bo lahko preizkusila na interaktivnem drsališču i-Lucky Land, na ledeni stezi za curling, se fotografirala s posebnimi fotoaparati, integriranimi v drsališče, ali se pomerila v kakšni ledeni aktivnosti. Poleg drsališča na Zunanji ploščadi ne gre zamuditi niti mini živalskega vrta v organizaciji ZOO Parka Rožman, kjer se bo med kokoškami, zajčki, želvicami in pritlikavimi kozami potikala tudi lama ter osliček na Ranču Aladin. Tradicionalno se bodo na Zunanji ploščadi predstavljali še policisti, jamarji, potapljači, kinologi, gorski reševalci in gasilci.

  NASVETI ZA NOSEČNICE IN PRVA POMOČ ZA DOJENČKE

  Že tretje leto zapovrstjo bo prva dneva Otroškega bazarja, natančneje v petek in soboto, 9. in 10. septembra, potekalo Srečanje nosečnic in mladih staršev. Na dogodku bo med drugim o vzgoji predaval Marko Juhant, o uvajanju goste hrane pri dojenčkih bo spregovorila Ana Žontar Kristanc, o alergijah, povezanih s hrano pri otrokih, pa alergologinja Vesna Plevnik Vodušek, dr. med. Prvič bo potekala tudi delavnica prve pomoči za dojenčke, ki jo bo vodil Tadej Cunder, visoko izurjeni in izkušeni reševalec ter vodja projekta Reši življenje.

  VRHUNSKI NASTOPI NA ODRU

  Poleg številnih nastopov otrok iz vrtcev in osnovnih šol, nagradnih iger, dramskih točk in skečev, ne zamudite niti koncerta Ribiča Pepeta z revijo Plesnega mesta, igrane predstave Maša in Medved in Maček Muri ter baletne predstave Ledena pravljica.

  DOBRODELNO

  V okviru Otroškega bazarja bosta potekali kar dve dobrodelni akciji. V akciji »PODARI ZVEZEK« bo potekala zbiralna akcija novih šolskih potrebščin, ki jih bo organizator preko Mestne Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje podarili otrokom iz socialno šibkih družin. Akcija se bo nato selila na Otroški bazar, kjer boste prav tako lahko prinesli nove šolske potrebščine (seznam potrebščin si lahko ogledate na spletni strani Otroškega bazarja). Skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) pa Otroški bazar pripravlja tudi dobrodelno dražbo športnih rekvizitov najuspešnejših slovenskih športnikov – med drugim bodo na voljo tudi štartna številka Robija Kranjca, podpisan dres Anžeta Kopitarja in slovenske hokejske reprezentance, podpisana dres in žoga slovenske košarkarske reprezentance, dres s podpisi prejemnikov medalj v OI Rio2016, tekaški čevlji Matica Osovnikarja ipd. Izkupiček iz prodaje bo šel v fond Fundacije za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij (ustanovljena znotraj OKS). Rekviziti bodo pred dražbo razstavljeni na Otroškem bazarju.

  Informacije o programu in vstopnicah so na voljo na spletni strani www.otroskibazar.si

  Prejšnji članekPROGRAM LETOŠNJEGA 16. FESTIVALA F3ŽO
  Naslednji članekKOPER: FESTIVAL AKTIVNEGA STARANJA