ZPS: PREDLOGI SPREMEMB ENERGETSKEGA ZAKONA

  464

  ZPS: Predlog sprememb Energetskega zakona, v delu, ki opredeljuje energetsko izkaznico

  Spoštovani,

  na ZPS smo skupaj z odvetnikom Janezom Tekavcem pripravili konstruktiven predlog sprememb Energetskega zakona, v delu, ki opredeljuje energetsko izkaznico. Prepričani smo, da v Energetskem zakonu predlagani način energetske izkaznice za potrošnike pomeni le nov, dodaten strošek. Lastnikom ne daje druge izbire, kot da izkaznice naročijo pri zelo dragih strokovnjakih, čeprav predlagani način izdelave energetske izkaznice dejansko obsega le vnos podatkov, ki jih morajo posredovati sami lastniki stavbe v računalniški program, ki ga bo priskrbelo ministrstvo.

  Z namenom:

  –        zadostitve zahtevam direktive glede izdajanja energetskih izkaznic in

  –        s hkratnim namenom da le-te ne smejo pretirano obremenjevati lastnikov z novimi dodatnimi stroški

  –        ter namenom, da se dodatno ne obremenjuje državnega proračuna z vzpostavljanjem novih evidenc in izdajanjem novih odločb predlagamo spremembe Energetskega zakona.
  Predlog sprememb najdete TUKAJ! (KLIKNITE)

  Potrošnike vabimo k podpisu peticije! S podpisom sporočajo, da potrošniki nismo in ne želimo biti le nemi plačniki neracionalnih, nesmislenih predlogov! Želimo, da potrošniki imajo izbiro (npr. izbira med merjeno energetsko izkaznico, če njen izračun temelji na podatkih o dejanski porabi energije ali računsko energetska izkaznica, če njen izračun temelji na podatkih o energetski učinkovitosti stavbe)…

  Podprite naša prizadevanja in podpišite peticijo! Hvala!

  ZA PETICIJO – KLIKNITE TUKAJ!

  Prejšnji članekZPS: STANOVANJSKI KREDITI VSE DRAŽJI
  Naslednji članekPOMOČ PRIZADETIM V NARAVNI KATASTROFI