ZAKLJUČEK DOBRODELNE AKCIJE “NAJ NASMEH”

  750

  Vabljeni, da se nam pridružite na zaključni prireditvi umetniško dobrodelnega projekta »Naj nasmeh«, ki je potekal pod ustvarjalnim vodstvom fotografinje Urške Košir. Avtoričin projekt, ki je že 6. samostojni po vrsti, je tokrat združil celo Slovenijo in popolnoma presegel vsa pričakovanja. Namen umetniškega projekta je bil pričarati nasmehe otrokom iz socialno šibkih družin ter pripeljati nasmeh med ljudi.

  Zaključna prireditev se bo odvila 15. aprila ob 19. uri v prostorih rektorata Univerze na Primorskem. Glavni namen zaključne prireditve bo predaja zbranih denarnih sredstev Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) Ljubljana Moste Polje. Poleg podelitve sredstev bomo razglasili tudi zmagovalca akcije z naj nasmehom po izboru ljudi. Program bo popestril glasbeni nastop študentov Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem Tanje Černic (violina) in Mihe Zakrajška (kitara) pod mentorstvom dr. Ivana Lešnika in Vladimirja Batiste.

  Slavnostni govorniki prireditve: rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič, župan Mestne občine Koper Boris Popovič, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje ga. Anita Ogulin, Urška Košir, umetniška vodja in avtorica projekta, ter Matej Pirtovšek, dr. dent. med., zobozdravnik in solastnik klinike za celostno zobozdravstvo Ustna Medicina, ki je generalni pokrovitelj akcije Naj nasmeh. Prireditev bo povezoval Gorazd Dominko.

  Projekt je nastal v lanskem letu in pričel svojo pot 1. oktobra 2014. Namen akcije je bil slediti vodilu, da je nasmeh brezplačen in lahko vsakomur polepša dan ter da obstaja tisoč in en razlog za smeh. Projektu se je že v idejni fazi razvoja pridružila klinika za celostno zobozdravstvo Ustna Medicina iz Ljubljane, ki je kot generalni pokrovitelj akcije Naj nasmeh projekt podprla in pripomogla, da je pridobil tudi razsežnosti izobraževalne narave. V okviru projekta tako ozaveščamo in izobražujemo ljudi o pomembnosti in vplivu ustne higiene na zdravje celega telesa.
  Prvi nasmejani obrazi, so bili obrazi znanih Slovencev. Za projekt so se zasmejali: Alya, Ana Klašnja, Mitja Okorn, Sebastian Cavazza, Pia Zemljič, Sekumady Conde, Nina Wabra, Rebeka Dremelj, Uroš Perić, Janja Pušl in Nika Kljun. V drugem delu smo k sodelovanju povabili vse Slovence in Slovenke in dobili velik odziv. Prijavilo se je preko 200 ljudi, izmed katerih smo izbrali štirinajst posameznikov in družin iz različnih regij in starosti. Vsak portretiranec s seboj nosi tudi prav posebno življenjsko zgodbo. Najmlajši portretiranki štejeta pol leta, najstarejša pa 88 let. Izmed teh obrazov izbiramo tudi zmagovalca. Glasovanje poteka na naši FB strani NajNasmeh vse do 13. 4. 2015.

  Ponosni smo na častno pokroviteljstvo Mestne občine Ljubljana, ob zaključku pa sta projekt častno podprli Mestna občina Koper in Univerza na Primorskem, ki je tudi soorganizator dogodkov. Razstava namreč svojo pot zaključuje prav na sedežu univerze in je na ogled do 15. 4. 2015 v avli palače Armerija Univerze na Primorskem na Titovem trgu 4 v Kopru, ko se bo zgodila zaključna prireditev.

  PESTRO DOGAJANJE DO ZAKLJUČNE PRIREDITVE

  V sodelovanju s partnerji in častnimi pokrovitelji pripravljamo v zaključnem tednu izobraževalne vsebine, kreativne in poučne delavnice. Udeleženci vseh starosti se bodo lahko na dogodkih spoznali s fotografijo in se naučili, kako dobro poskrbeti za zdrav in sijoč nasmeh. S tem celovito zaokrožujemo projekt, ki je v slovenskem prostoru pustil poseben pečat in pričaral veliko nasmehov. Delavnice so odprtega tipa in se jih lahko brezplačno udeležijo vsi zainteresirani.

  PROGRAM DELAVNIC:

  Več o samem projektu si lahko preberete na:

  Prejšnji članekPOGOSTA VPRAŠANJA O UPRAVLJANJU STANOVANJ
  Naslednji članekPAZLJIVO PRI IZBIRI PROTIVIRUSNIH ZBIRK