VESELI JANUARSKI DNEVI V PEGAZOVEM DOMU

  448

  Leto 2015 smo začeli veselo, tudi s pomočjo etno skupine »Ga še ni blu« iz Podčetrtka in okolice, ki so se nam predstavili 15. januarja.

  Člani ansambla so se srečevali na rojstno dnevnih zabavah in se poznajo že dolgo. Njihovi inštrumenti so nekaj posebnega, saj so uporabili tisto, kar je bilo doma pri roki. Začeli so igrati na kmečka orodja: koso, žago, grablje, riflo, nato so dobili idejo o saksofonu in trobenti, ki sta nastala iz odtočnih cevi. Še posebej vesel jih je bil naš stanovalec Mirko, sicer njihov rojak, ki je z njimi zapel vsem znano »V dolini tihi«, gospa Božena se jim je zahvalila in pripomnila da jo njihove obleke spominjajo na kosce in na mladost. Stanovalci so bili ob poslušanju njihove zvrsti glasbe zelo navdušeni in lepo se jim zahvaljujemo za popestritev popoldneva.

  V zimskih dneh smo ponovili, ali se na novo učili, tudi veščino pletenja, ki je zagotovo dobra za motorične in kognitivne sposobnosti. Soročna aktivnost, ki zahteva precej pozornosti in se na začetku zdi zelo zahtevna. V petek, 09. januarja smo pričeli z medgeneracijskim sodelovanjem s I. Osnovno šolo Rogaška Slatina. Veseli smo bili mentorice gospe Natalije Herič ter četrtošolcev, saj smo se pogovarjali in spoznavali ob družabnih in športnih igrah, kot so: človek ne jezi se, štiri v vrsto,  metanje obročkov, met kocke in črni Peter. V torek, 13. januarja smo se znova srečali z gospo Ingrid Ferlež, ki nas je pospremila v svet zvoka tibetanskih posod in aromaterapije in počutili smo se kot prerojeni.

  Ivan Žerjav, fizioterapevt

  VEČ: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekZMANJŠAJMO BREME ALKOHOLA V SLOVENIJI
  Naslednji članekZDRAVNIKI IN ZDRAVILCI SKUPAJ ZA ZDRAVJE