VESELI AVGUST V PEGAZOVEM DOMU

1509

DOŽIVLJAJSKE DELAVNICE

V sodelovanju z Muzejem na prostem Rogatec, smo pod vodstvom Nives Brezovnik in Avguština Frica medgeneracijsko, ob učno – doživljajski delavnici, osvežili pletenje iz šibja. Gustek je predstavil in inštruiral izdelavo koška in skupaj z mladimi in ob pogovoru ter poslušanju glasbe je bilo zabavno namočene beke slalomirati naprej in nazaj. Cita Sajko je povedala, da to opravilo dobro pozna, saj je bil njen oče  mojster rokodelec te spretnosti.

ETIMOLOGIJA

Direktorica Knjižnice Rogaška Slatina, mag. Nataša Koražija je pričela z domoznanskimi klepeti. Njen živahen govor, podkrepljen z mnogimi zanimivimi informacijami iz etimologije naših krajev je zelo navdušil. Predstavila nam je tudi potepanje po naši lepi Sloveniji, ki jo z družino rada raziskuje in občuduje. V sliki, besedi in filmčkih nam je pokazala vse gorenjske bisere in adrenalinske dogodivščine zip – line in rafting po Soči ter nepozabno presenečenje, ki ga je pripravila za mami – prelet z letalom preko Triglava in okolice.

KUHARSKE URICE

Z Društvom Gaja nadaljujemo kuharske urice s kuharicama Cvetko Koražija in Slavko Šket in v zadnjem času smo na željo  stanovalcev pripravili mlečne kifeljce, polnjene s šunko in sirom, sadno kupo z domačim malinovim sladoledom ter bučnico. In veste kaj? Nič ni ostalo.

GLASBENE POPESTRITVE

Ana Ferme in David Bevc sta nam pevsko in glasbeno popestrila torkov popoldan. Med iskrenimi ljudmi, To je bil tvoj dan ljubezni, Ne cukaj me za kitki, Morska pravljica in druge pesmi, ki ogrejejo dušo. Iskrena hvala vsem izvajalcem.

Mateja Fidler, delovna terapevtka

VEČ: pegazov dom

Prejšnji članekJEJMO ZDRAVO IN URAVNOTEŽENO. IN NE PREVEČ.
Naslednji članekODVEČNA EMBALAŽA PRI SADJU IN ZELENJAVI?