vila_ob_poti

VILA OB POTI, oskrbovana stanovanja

Pride trenutek v življenju, ko se zadovoljno ozremo okoli sebe na vse, kar smo dobrega ustvarili. Za nami so leta pridnega dela in prisluženih uspehov. Zdaj je napočil čas tudi za nas, da zaživimo zase in samo še po svojih pravilih.

Še naprej odgovorno gledamo tudi na svojo prihodnost. Pred nami so mnoga srečna leta. Bogatili jih bomo z opravki in veselji, za katere doslej ni bilo časa. Ta čas, ki bo zdaj samo naš in naših najbližjih, želimo preživeti mirno, ustvarjalno in brezskrbno. V varnem okolju svojega doma, ki nam bo ponujal vse, kar bomo utegnili potrebovati. Tudi takrat, čez mnogo let, ko pot do trgovine morda ne bo več lahka in bomo občasno potrebovali nekoga, da nas opogumi.

Zato je tu vila Ob Poti.

Trideset oskrbovanih stanovanj na odlični lokaciji na Viču v Ljubljani.
Oskrbovana stanovanja so namenjena starejšim, vitalnim ljudem, ki živijo samostojno in mislijo na prihodnost, pa tudi osebam s posebnimi potrebami, tako mlajšim kot starejšim. Vila Ob Poti ponuja trideset oskrbovanih stanovanj površine od 36 m2 do 50 m2.

Visoki standardi pri pripravi projekta, strokovnost pri poteku gradnje in skrbno premišljene podrobnosti pri končnem videzu objekta zagotavljajo, da vam bo novi dom ponujal vse udobje, ki ste ga vajeni in vam dajal varnost takrat, ko jo boste potrebovali. Svoje vsakodnevne opravke boste lahko delili z ljudmi, ki razmišljajo in vrednotijo podobno.

Lokacija – urbano v naravi

Vila Ob Poti se nahaja na Viču, na Puhtejevi ulici, na privlačni lokaciji v bližini mestnega jedra, a hkrati odmaknjeni od njegovega vrveža.

Lokacija ponuja vse potrebno za kvalitetno življenje: odlične prometne povezave z obvoznico in progo mestnega potniškega prometa (LPP št. 14), veliko nakupovalno središče v bližini, knjižnico, vrtec in šolo, banko in pošto, vrsto različnih društev, športne objekte, predvsem pa številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v naravi na bližnjem Rožniku ali ob sprehodih in kolesarjenju po Poti (nekdanja Pot spominov in tovarištva).

Tehnični opis – za kvaliteto življenja

Stanovanjski del vključuje tri etaže: pritličje in dve nadstropji. V pritličju je tudi skupna terasa.

Velikosti stanovanj so od 36 m² do 50 m² in imajo po en tip zunanjih površin – ložo ali teraso. Vsakemu stanovanju pripada parkirno mesto in shramba v kleti objekta. Vsa stanovanja so prilagojena funkcionalno oviranim osebam in imajo predvideno umestitev kopalnice s poglobljenim tušem, umivalnikom in sanitarno školjko. Etaže povezuje komunikacijsko jedro s stopnicami in osebnim dvigalom. Električno dvigalo poganja t. i. »ekodisk«. Stanovanja imajo vgrajeno klimatsko napravo.

Oskrba – z mislijo na jutri

Osnovni namen oskrbovanih stanovanj je predvsem podaljšanje samostojnega gospodinjstva, kjer stanovalci ohranjajo svojo individualnost in zasebnost. Ko se pojavi potreba po oskrbi, pa je v takih stanovanjih poskrbljeno tudi za to možnost. Za stanovalce je organizirana celostna ponudba oskrbe na domu. Izbirajo lahko med pripravljenimi paketi storitev glede na obseg pomoči, ki jo posamezniki potrebujejo glede na svoje zdravstveno stanje, želje in počutje:

Osnovna oskrba…

obsega skrb za vzdrževanje čistoče vseh ali posameznih prostorov stanovanja ter ostalo pomoč pri gospodinjskih opravilih.

Organizirana prehrana…

vključuje prinašanje pripravljenih obrokov in pospravljanje uporabljene posode. Organizirana so tudi naročila na dietno prehrano.

Socialna oskrba in zdravstveno varstvo…

vključuje pomoč pri vzdrževanju osebne higiene in urejenosti ter ohranjanje socialnih stikov, kamor sodi vzpostavljanje socialne mreže z okoljem, s prostovoljci in s sorodstvom, spremstva, prevozi…

Gumb za 24-urno pomoč…

služi kot klic v sili. S pritiskom nanj je aktivirana takojšnja pomoč pri organizaciji nujne zdravniške pomoči, asistence pri padcu, nenadni slabosti…

Hišniška pomoč…

vključuje vsa popravila ter vzdrževanje stanovanj, čiščenje skupnih prostorov, urejanje zunanjih površin in podobna opravila.

Pomoč oskrbnika…

Oskrbnik skrbi za 24-urno organizacijo dnevne pomoči stanovalcem tako, da omogoči zagotavljanje storitev socialne oskrbe ter zdravstvenega varstva v skladu s predpisi o zdravstvenem varstvu. Za ostalo želeno pomoč na domu pa se dogovarja z izbranimi ponudniki in tudi prostovoljci, ki s svojim znanjem in izkušnjami lahko zagotovijo kakovostne usluge pomoči na domu.

Sobivanje…

v stanovanjski skupnosti varovanih stanovanj ponuja najbolj praktičen, ekonomičen in zanimiv način bivanja, ki ohranja seniorje kar se da aktivne in zdrave – čustveno, fizično in duhovno. Predstavljajte si skupnost, kjer se sostanovalci med seboj poznajo. Združujejo jih podobne potrebe, želje in leta. Prostor, kjer se spodbuja druženje preko dnevnih aktivnosti, klepetov na terasi ob izbrani družbi in kjer se hkrati ohranja zasebnost in neodvisnost bivanja.

Organizirana celostna ponudba pomoči, ki jo oskrbnik zagotavlja s svojim programom, pokriva tako zdravstveno varstvo in oskrbo tistih, ki jo potrebujejo, kakor tudi izgradnjo socialne mreže, ki stanovalcem omogoča druženje in vključevanje v dnevne aktivnosti s sorodnimi ljudmi. V takšni skupnosti postane življenje za seniorje varno, prijetno, aktivno in družabno.

Vila Ob Poti ohranja življenjsko okolje, kjer se lahko stanovalci počutijo varni in podprti, tako stanovanja kot skupni prostori so prilagojeni funkcionalni uporabi in je pomoč za potrebe bivanja vedno dostopna.S svojo zasnovo ločenih oskrbovanih stanovanj s skupnimi prostori ponuja vila Ob Poti stanovalcem odlično rešitev za varno, kakovostno in tudi ekonomično bivanje v svojem tretjem življenjskem obdobju.

VILA OB POTI, oskrbovana stanovanja

Kontaktni podatki:

CEEREF PROJEKT GRBA PUHTEJEVA d.o.o.
Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana
telefon: 01 300 14 36
e-mail: info@ceeref.com www.vilaobpoti.si 

 
 
Prevzem stanovanj je predviden v septembru 2012.
Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa dodatna vprašanja.

VILA OB POTI

oskrbovana stanovanja, Ljubljana – Vič

Kontaktni podatki:
CEEREF PROJEKT GRBA PUHTEJEVA d.o.o.
Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana
telefon: 01 300 14 36
e-mail: info@ceeref.com www.vilaobpoti.si 

Predvideno leto izgradnje: 2012
Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa dodatna vprašanja.

OSKRBOVANA STANOVANJA VILA OB POTI

Vila Ob Poti se nahaja v Ljubljani na Viču, na Puhtejevi ulici, na privlačni lokaciji v bližini mestnega jedra, a hkrati odmaknjeni od njegovega vrveža. Lokacija ponuja vse potrebno za kvalitetno življenje.