varovana stanovanja sezana

INFO

OSKRBOVANA STANOVANJA SEŽANA “RESJE”

SPLOŠNO O OSKRBOVANIH STANOVANJIH RESJE

Medgeneracijska vez je vez, ki nas za vedno povezuje z našimi predniki. Ravno ta vez je bila iztočnica za izgradnjo objekta Resje. Ideja o oskrbovanih stanovanjih se je porodila kot skrb in želja poiskati pravo rešitev za naše starše in stare starše, skratka za generacijo, do katere nas vežejo čustva in za katero imamo moralno obvezo poskrbeti v največji možni meri. Dejstvo je, da imamo danes vse več starejših oseb, ki so po upokojitvi še vedno aktivne in še zdaleč ne potrebujejo kakršne koli institucionalne pomoči, kljub vsemu pa razmišljajo o svoji prihodnosti in o tem, kako preživeti starost čim bolj kakovostno. Ravno za to skupino so prava rešitev oskrbovana stanovanja, kjer je zagotovljena največja stopnja individualnosti, svobode in dinamičnosti, hkrati pa je v primeru potrebe zagotovljena oskrba, ki zagotavlja stanovalcem najvišjo mero varnosti in brezskrbnosti v tretjem življenjskem obdobju.

Stanovanja so različnih velikosti. Garsonjere in enosobna stanovanja so namenjena za bivanje ene osebe, dvosobna pa za bivanje v paru. Poleg tehničnih značilnosti (širši hodniki, za osebe z omejenimi gibalnimi sposobnostmi prilagojene in dodatno opremljene kopalnice, pragovi, klančine med prostori, dvigalo itd.) je za oskrbovana stanovanja značilno, da se nahajajo ob domu upokojencev, ki lahko nudi vso funkcionalno in zdravstveno pomoč v trenutku, ko jo starostnik potrebuje. Stanovalci se individualno dogovorijo z domom za koriščenje storitev iz programa institucionalnih storitev, ki jih dom ponuja. Objekt oskrbovanih stanovanj Resje se prostorsko in funkcionalno navezuje na obstoječi Dom upokojencev Sežana (DUS), kar je pozitivno tudi zato, ker to ponuja več možnosti za spoznavanje in druženje v krogu svoje generacije. Prav gotovo bo pri tem pomagal skrbno urejen atrij med domom in oskrbovanimi stanovanji, mesto kjer bodo stanovalci tkali nove prijateljske vezi ali pa v miru prebirali zanimivo literaturo. Na severni strani objekta so gozdne površine, ki ponujajo stanovalcem možnost za rekreativne in sprostitvene sprehode.

OSNOVNI PODATKI OBJEKTA

V objektu je skupaj 72 stanovanjskih enot. Zagotovljenih je skupaj 52 parkirnih mest, od tega jih je 26 v garaži v pritličju objekta (11 namenjenih za osebe s prilagojenimi potrebami) in 26 zunanjih na platoju pred objektom.

TIPIČNE STANOVANJSKE ENOTE

Stanovanja so različnih velikosti, od 35 do 72 m2 skupne neto tlorisne površine. Bistvena razlika med stanovanji je v tem, da imajo nekatera ložo oz. teraso, druga pa ne. V spodnji tabeli je prikaz tipičnih stanovanjskih enot s površinami in cenami. Večini stanovanj pripada parkirno mesto (zunanje ali notranje).

Tip stanovanja Skupna neto tlorisna površina Površina stanovanja
Garsonjera Cca. 35-50 m2 Cca. 24–38 m2
1-sobno Cca. 45-62 m2 Cca. 39–50 m2
2-sobno Cca. 72 m2 Cca. 49–66 m2
cena: od 67.000 EUR do 154.000 EUR z DDV

SKUPNI DELI OBJEKTA

Skupni prostori:
– v vsakem nadstropju je predprostor za komunikacije;
– v pritličju so avla z recepcijo, zdravnikova ordinacija, wellness center (masaže, fitnes, savne …), kolesarnica in prostor za vozičke;
– v 1. nadstropju je skupna kopalnica za potrebe oseb z omejenimi gibalnimi sposobnostmi;
– v 2. in 3. nadstropju je družabni kotiček;
– v kletni etaži so tehnični in pomožni prostori za hišnika.

Nakup oskrbovanega stanovanja v objektu Resje je rešitev za ljudi, ki želijo svojo starost uživati in živeti brezskrbno. Lahko pa je nakup tovrstnega stanovanja tudi investicijska priložnost za dodaten vir zaslužka do trenutka, ko boste v stanovanju zaživeli vi. V kolikor bi si radi zagotovili stanovanje, v katerega pa se še ne bi vselili, lahko računate na pomoč strokovne službe, ki bo poskrbela za oddajo stanovanja za čas, ko stanovanja ne koristite. Družba vam bo pomagala pri iskanju najemnika, vi pa boste za to obdobje prejemali nadomestno rento, najemnino.

INFO

Kraški zidar d.d.
Kolodvorska ulica 1, 6210 Sežana
Telefon: 05 731 25 29, 041 377 104
ga. Sergeja Kačič
E-pošta: sergeja.kacic@kraskizidar.si
Spletna stran: http://www.kraskizidar.si/

Povezava na spletni katalog Resje – TUKAJ.


Kraški zidar d.d.

Kolodvorska ulica 1, 6210 Sežana
Telefon: 05 731 25 29, 041 377 104
ga. Sergeja Kačič
E-pošta: sergeja.kacic@kraskizidar.si
Spletna stran: http://www.kraskizidar.si/

OSKRBOVANA STANOVANJA  V SEŽANI

V  izgradnji je 72 oskrbovanih stanovanj, v velikostih od 35 m2 do 72 m2, ki so v neposredni bližini Doma upokojencev Sežana. Predviden rok izgradnje je marec 2011.