terme krka

TERME KRKA – DOBRODOŠLI TUDI VI

O Termah Krka

Podjetje Terme Krka, ki je del skupine Krka, je eno vodilnih turističnih podjetij v Sloveniji. Združujemo Terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, Hotele Otočec in Hotel Krka v Novem mestu, pod naše okrilje pa spadata tudi obmorski center Talaso Strunjan in igrišče za golf na Otočcu.

V Termah Krka se že vrsto let ponašamo z visoko kakovostnimi storitvami ter osebnim pristopom do vsakega posameznika. S pestro ponudbo zdravstvenih in sprostitvenih kot tudi gostinskih, športno-rekreacijskih in počitniških dejavnosti pomagamo gostom na poti k prijetnejšemu, ustvarjalnemu in bolj zdravemu življenju.

Terme Šmarješke toplice – za rehabilitacijo srca in ožilja 

V okrilju zelenih dolenjskih gozdov se nahaja sodobno slovensko termalno zdravilišče, poznan in cenjen center za preventivo in zdravljenje bolezni srca in ožilja, skrbijo pa tudi za rehabilitacijo stanj po poškodbah ali operacijah gibalnega aparata ter uspešno izvajajo rehabilitacijo športnih poškodb.

V Vitarium Spa&Clinique centru v Šmarjeških Toplicah vam ponujajo vrsto učinkovitih programov in sodobnih storitev medicinskega wellnessa.

Programi so namenjeni krepitvi zdravja in psihofizičnih sposobnosti ter premagovanju težav, ki dandanes najpogosteje otežujejo življenje sodobnega človeka. Sproščujoči programi centra so korak na poti k dobremu zdravju, boljšemu počutju, obnavljanju telesne energije in odlični telesni ter umski zmogljivosti.

V sklopu centra Vitarium Spa&Clinique se nahaja Vitarium Aqua, obnovljen kompleks savn, kopeli in wellness storitev, pri katerih uporabljajo zdravilno termalno vodo. Za dobro počutje so gostom na voljo dva notranja in štirje zunanji termalni bazeni.

Poslanstvo Term Šmarješke Toplice je spodbujanje k redni telesni aktivnosti. Zato je ponudba na tem področju še posebej bogata. Zdraviliški kompleks obkrožajo številne sprehajalne poti in lokalne ceste, ki so primerne za kolesarske izlete.

Posebnost je tudi devet urejenih poti za nordijsko hojo, v športnem parku so štiri teniška igrišča, nogometno in košarkarsko igrišče, peščeno igrišče za odbojko, mini golf in balinišče. Prijazna okolica term vabi na kolesarske izlete, z zidanicami in cerkvicami posejani griči pa na sproščujoče sprehode (Vir: Terme Krka).

Informacije in rezervacije na telefon 07 384 34 00.
Terme Šmarješke toplice

Terme Dolenjske toplice – za gibala in revmo

Terme Dolenjske Toplice se ponašajo z bogato tradicijo, saj so eno najstarejših zdravilišč v Evropi. Termalni izviri in prijetno okolje slikovite in z vinogradi porasle doline reke Krke že stoletja privabljajo številne goste…

Vrelec termalne vode ima temperaturo človeškega telesa in številne zdravilne učinke. Najprimernejša je za zdravljenje revmatičnih obolenj, stanj po poškodbah in operativnih posegih na lokomotornem sistemu ter za zdravljenje ginekoloških obolenj.

Odlično usposobljeno medicinsko osebje in sodobne naprave omogočajo tudi uspešno zgodnje odkrivanje osteoporoze in lajšanje težav, ki jih bolezen prinaša. Z gotovostjo lahko rečemo, da smo v zdravljenju bolezni v okviru naštetih indikacij vodilni v Sloveniji.

Še posebej priporočamo obisk novega hotela Balnea superior katerega prostorne sobe odlikujejo prijetni naravni materiali, hotel pa je s panoramskim hodnikom povezan z Wellness centrom Balnea.

Pravo mesto razvajanja in sprostitve je sodoben Wellness center Balnea, ki se nahaja ob robu zdraviliškega parka. V termalnih bazenih z whirlpooli in svetu savn – dve finski in turški savni, japonska kopel, tropski vrt, Zen soba za počitek – si bodo gostje zanesljivo nabrali novih moči in sveže energije.

Pestro ponudbo masaž in kopeli nadgrajuje nov center za nego obraza in telesa, v katerem izvajajo učinkovite programe hujšanja in oblikovanja telesa, manikuro, pedikuro in lifting telesa.

V okolici Term Dolenjske Toplice so številne kolesarske in sprehajalne poti, reka Krka vabi na ribolov in čolnarjenje, bližnji Kočevski Rog pa slovi kot eno najbogatejših lovišč v Sloveniji (Vir: Terme Krka).

Informacije in rezervacije na telefon 07 39 19 400.
Terme Dolenjske toplice

Talaso Strunjan – sončni zaliv zdravja – za pljuča 

Talaso Strunjan odlikuje izjemna lega tik ob morju, v osrčju neokrnjene narave. Naša ponudba temelji na talasoterapiji, ki dobro počutje gradi s pomočjo naravnih dejavnikov – morske vode, morskega blata, alg in blagodejne mediteranske klime.

V Krkinem zdravilišču na obali, ki je eno od slovenskih klimatskih zdravilišč, zdravimo pljučne bolezni, lajšamo revmatska obolenja, težave z osteoporozo in posledice poškodb ali operativnih posegov na lokomotornem aparatu. Morske dejavnike uporabljamo tudi v lepotne namene. V centru Salia vam nudimo talaso programe, ki so namenjeni sprostitvi, razvajanju, lepoti in boljšemu splošnemu počutju.

V Strunjanu lahko občutite brezkončnost modrine. Lahko se kopate v čistem morju ali v bazenih z ogrevano morsko vodo in poležavate na lepo urejeni plaži… Z raznimi programi in animacijskimi aktivnostmi ponujamo rekreacijo za vse generacije.

V morski vodi lahko v Strunjanu uživate vse leto. Lahko se sprehajate po več kot 80 km označenih pešpoti in se naučite osnov nordijske hoje.
Ljubiteljem tenisa je na voljo pet teniških igrišč.

Tu so še igrišča za košarko, odbojko na mivki in mini golf, Primorska pa s svojimi nizkimi griči in slikovitimi vasicami nudi idealne možnosti tudi za kolesarjenje…

Sonce, morje, počitek, užitek, morske dobrote, izlet z barko ali v slikovite istrske vasi. Strunjan vas vabi v svoje zavetje… (Vir in foto: Terme Krka)

Informacije in rezervacije na telefon 05 67 64 100.
Talaso Strunjan

KONTAKTI:

Terme Dolenjske Toplice   
07/ 39 19 400     booking.dolenjske@terme-krka.siTerme Šmarješke Toplice    
07/ 38 43 400     booking.smarjeske@terme-krka.siTalaso Strunjan    
05/ 67 64 100     booking.strunjan@terme-krka.si

TERME KRKA

Terme Dolenjske Toplice   

07/ 39 19 400     booking.dolenjske@terme-krka.si

Terme Šmarješke Toplice    

07/ 38 43 400     booking.smarjeske@terme-krka.si

Talaso Strunjan    

05/ 67 64 100     booking.strunjan@terme-krka.si

TERME KRKA – ŽIVETI ZDRAVO ŽIVLJENJE

S pestro ponudbo zdravstvenih in sprostitvenih kot tudi gostinskih, športno-rekreacijskih in počitniških dejavnosti pomagamo gostom na poti k prijetnejšemu, ustvarjalnemu in bolj zdravemu življenju.