NAMENSKA NAJEMNA STANOVANJA

NAJOBSEŽNEJŠI PREGLED PONUDB ZA STAREJŠE

Za vas pregledujemo trg in zbiramo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Kontaktirate jih lahko sami, ali pa za to pooblastite osebnega svetovalca.

IZJAVA

Najprej smo sami kar dolgo iskali ponudbe varovanih stanovanj za teto, pa ni nikjer preglednega seznama. Pomagali so nam pri VARNI STAROSTI – poiskali in uredili so nam prev tako stanovanje, kot smo ga želeli. Teta je selitev dobro prenesla. Njeno staro stanovanje še čaka na kupca.
Družina K., Ljubljana


NAMENSKA NAJEMNA STANOVANJA

NEPREMIČNINSKI SKLAD POKOJNINSKEGA IN INVALIDSKEGA ZAVAROVANJA (NSPIZ)

Najemna stanovanja za upokojence in druge starejšeNepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o. ima v lasti blizu 3.100 najemnih stanovanj v 119 krajih po vsej Sloveniji. Stanovanja so namenjena reševanju stanovanjskih vprašanj upokojencev in drugih starejših. V strukturi stanovanj prevladujejo garsonjere in enosobna stanovanja, povprečna površina stanovanj pa je 38 m2. Stanovanja lahko najamejo upokojenci ali druge starejše osebe (praviloma nad 65 let), ki so sposobne samostojnega bivanja ter plačevanja najemnine in drugih stroškov. Za informacije o najemu stanovanj v svojem kraju kontaktirajte lokalno društvo upokojencev ali pokličite Nepremičninski sklad PIZ.Oskrbovana stanovanjaOskrbovana stanovanja so arhitekturno prilagojena bivanju starejših. So različnih velikosti, primerna za bivanje ene ali dveh oseb. V stanovanju sta opremljeni kuhinja in kopalnica, vsakemu stanovanju pripada shramba. Objekti imajo dvigalo in skupni prostor za druženje.

Oskrbovana stanovanja so v bližini domov za starejše, ki stanovalcem po potrebi ponujajo:
–    pomoč v oskrbovanem stanovanju (dnevno prinašanje obrokov hrane, vzdrževanje osebne higiene, gospodinjska pomoč, čiščenje, pranje in likanje …),
–    zdravstveno nego in storitve,
–    pomoč pri ohranjanju družabnih stikov.
01 300 88 11 | info@ns-piz.si  | www.ns-piz.si

Preberite tudi naslednje poglavje, kliknite: POMOČ NA DOMU