DNEVNI CENTRI

DNEVNI CENTRI ZA STAREJŠE

Podajamo vam najpopolnejši seznam dnevnih centrov aktivnosti za starejše. Podatke smo povzeli iz podatkov SSZS, spletne strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in ostalih spletnih virov.
Dnevni centri so namenjem ljudem, ki težko skrbijo zase in jim hišna opravila vzamejo preveč moči in energije. To je novejša oblika dnevnega institucionalnega bivanja, namenjena starejšim osebam, ki živijo doma in želijo nekaj ur dnevno preživeti v družbi. Starejšim omogoča, da s pomočjo dnevnega varstva čim dlje ostanejo v domačem okolju in morda tako lažje premostijo čas, do sprejema v celodnevno institucionalno varstvo.
Dnevno varstvo za starejše, ki živijo doma spada praviloma med dodatne dejavnosti domov za starejše občane in vključuje oskrbne in zdravstvene storitve. Od leta 2005 se izvaja tudi program Dnevni centri aktivnosti za starejše DCA, ki ga financirata  Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Podbni dnevni centri nastajajo tudi drugod po Sloveniji. 

Programi v dnevnih centrih so po njenih navedbah pestri. Poleg možnosti vsakodnevnih socialnih stikov omogočajo tudi različne vrste telesne vadbe, kot so joga, ples in razgibavanje, igranje družabnih iger, učenje tujih jezikov ter računalništva. Prav tako v njih izvajajo likovne, glasbene, kulinarične in druge delavnice.

SEZNAM DNEVNIH CENTROV

Tukaj kliknite za SEZNAM DNEVNIH CENTROV

Če želite našo pomoč, kliknite: KONTAKT

Preberite tudi naslednje poglavje, kliknite: NEGOVALNE BOLNIŠNICE

KDO UPORABLJA NAŠE STORITVE?

– starejši, ki si želijo pripraviti plan za brezskrbno preživljanje starosti
– starejši, ki želijo prepustiti urejanje problemov in formalnih zadev strokovnjakom
– starejši, ki morajo rešiti problem, ko ne morejo več skrbeti zase
– družine (svojci), ki razmišljajo vnaprej
– družine (svojci), ki imajo tak problem zdaj

NAJOBSEŽNEJŠI PREGLED PONUDB ZA STAREJŠE

Za vas pregledujemo trg in zbiramo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Kontaktirate jih lahko sami, ali pa za to pooblastite osebnega svetovalca.

IZJAVA

Najprej smo sami kar dolgo iskali ponudbe varovanih stanovanj za teto, pa ni nikjer preglednega seznama. Pomagali so nam pri VARNI STAROSTI – poiskali in uredili so nam prev tako stanovanje, kot smo ga želeli. Teta je selitev dobro prenesla. Njeno staro stanovanje še čaka na kupca.
Družina K., Ljubljana


NAŠE VODILO

Svetujejo samo pooblaščeni in licencirani strokovnjaki iz posameznih branž. Cena posredovanih storitev je enaka, kot če bi jih poiskali neposredno.