PROGRAM

Festival za tretje življenjsko obdobje

Vsak dan druga tematika

Letos se festival navezuje na evropsko leto prostovoljstva. Mladi prostovoljci bodo usmerjali obiskovalce po festivalskem prostoru, da ne bodo zamudili kakšnega od predavanj, posvetov, nastopov ali delavnic. Seveda pa bo tudi vsak dan posebej posvečen posebni temi. Rdeča nit prvega dne bo tako aktivno staranje. Že predolgo vztraja v naši družbi stereotip, da je po upokojitvi vsega konec. A zakaj bi bilo? Imamo več časa zase, za prijatelje in družino. Upokojitev je idealno obdobje, ko se lahko posvetimo svojim talentom, potujemo ali pa morda zaslužimo kakšen dodaten evro. Prav o tem bo govora na različnih delavnicah, okroglih mizah in predavanjih. Drugi dan bodo predstavljene nevladne organizacije, ki izvajajo aktivnosti za starejše in povezujejo generacije. Tretji dan pa bo obarvan zeleno. Posvečen bo namreč mednarodnemu letu gozdov. Naučili se bomo živeti v sožitju z naravo, izvedeli vse o pomenu gozdov, in se podučili o različnih možnostih preživljanja prostega časa v naravi.

Dva nova razstavna parka

Festival bomo obogatili z dvema čisto svežima parkoma in sicer s Parkom lokalne samouprave in Parkom ponudbe in povpraševanja po delu starejših. Kot vem, se prebivalstvo stare celine stara in Slovenija ni izjema. Prav zato smo sklenili pokazati uspešne modele skrbi za starejše v posameznih lokalnih skupnostih. Vsako mesto in vas se soočata s starajočim prebivalstvom na drugačen način in vsaka skupnost ponuja različne oblike pomoči in aktivnosti za starejše. Pridite in spoznajte kaj so za vas pripravili v vašem kraju.

V Parku ponudbe in povpraševanja po delu starejših pa boste seznanjeni kje in kako zaslužiti kakšen dodaten evro. Starost se enači z modrostjo in življenjskimi izkušnjami, ki jih mnoga uspešna podjetja prepoznajo in jih tudi uspešno izkoriščajo. Če menite, da bi vaša znanja lahko nekomu koristila, ob enem pa bi želeli prijetno preživeti čas in priti do dodatnega zaslužka, se sprehodite skozi Park ponudbe in povpraševanja po delu starejših.

FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Letos se festival navezuje na evropsko leto prostovoljstva. Mladi prostovoljci bodo usmerjali obiskovalce po festivalskem prostoru, da ne bodo zamudili kakšnega od predavanj, posvetov, nastopov ali delavnic.

KDO UPORABLJA NAŠE STORITVE?

– starejši, ki si želijo pripraviti plan za brezskrbno preživljanje starosti
– starejši, ki želijo prepustiti urejanje problemov in formalnih zadev strokovnjakom
– starejši, ki morajo rešiti problem, ko ne morejo več skrbeti zase
– družine (svojci), ki razmišljajo vnaprej
– družine (svojci), ki imajo tak problem zdaj

Festival za tretje življenjsko obdobje

Fotogalerija