USTAVIMO NASILJE NAD STAREJŠIMI ŽENSKAMI

  674

  Zveza društev upokojencev Slovenije je nevladna, neprofitna in samopomočna organizacija upokojencev, ki deluje že od leta 1946 in ima status humanitarne organizacije in organizacije v javnem interesu na področju sociale in kulture.

  Ta mesec, natančneje 15. junija obeležujemo mednarodni dan boja proti nasilju nad starejšimi. ZDUS se že več kot 12 let bori proti kakršnemu koli nasilju nad starejšimi, še posebej starejšimi ženskami, ki so ena izmed najbolj ranljivih družbenih skupin v Sloveniji. Tako na lokalnem kot na regionalnem nivoju smo se lotili več akcij, s katerimi želimo opozoriti na prisotnost nasilja v naši družbi. Na terenu imamo več kot 3.698 prostovoljcev, ki so organizirani v programu Starejši za starejše, in ki se dnevno soočajo s primeri nasilja.

  Ste osebno že kdaj pomislili, kaj vse je nasilje in kaj se dogaja starejši populaciji?

  Vabimo vas, da si ogledate kratek film Nekatere zgodbe je težko povedati, ki je nastal v sklopu ZDUS-ovega evropskega projekta STOP VI.E.W (Ustavimo nasilje nad starejšimi ženskami), in za katerega je avtor, italijanski režiser Filippo Tozzi, prejel nagrado za najboljši kratek film s socialno tematiko na festivalu v Riminiju leta 2012.
  Za ogled filma KLIKNITE TUKAJ>>>

  Prejšnji članekOBIŠČITE RAZSTAVO LOJZETA SPACALA
  Naslednji članekbolha.com: STARINSKA POTOVALNA SKRINJA