TURISTIČNO LETOVANJE S STROKOVNO OSKRBO

  877

  Radenci, 16. 9. 2014 – Med 6. in 13. septembrom se je 6 starejših odpravilo na prav posebno letovanje v Zadar. Gre za stanovalce DOSOR-ja, ki jim je bilo omogočeno, da teden dni na hrvaškem morju preživijo pod nenehno strokovno oskrbo medicinske sestre Tatjane Geč. Navdušeni stanovalci so se domov vrnili s kopico lepih spominov, ki jih delijo s svojimi sostanovalci v Radencih.

  Nekateri starejši se kljub želji po dopustovanju zaradi strahu pred nesamostojnostjo in potrebo po medicinski oskrbi za to ne odločijo. S tem namenom je DOSOR Radenci razvil projekt letovanja za starejše z nenehno strokovno medicinsko oskrbo, da starejšim omogoči počitnikovanje in jim na ta način pomaga pri aktivnem preživljanju starosti.

  DOSOR je svojim stanovalcem že drugič omogočil letovanje na hrvaški obali, v okviru katerega je šest starejših med 6. in 13. septembrom 2014 preživelo v počitniških hišicah Borik Zadar. Da so se pri tem počutili popolnoma brezskrbno in varno, je za njih nenehno skrbela izkušena medicinska sestra Tatjana Geč. Njihovi dnevi so minevali ob kopanju, sprehodih ob plaži, izletih po mestu Zadar ter druženju ob raznih namiznih igrah.

  Tatjana Geč, medicinska sestra: »Bilo je izredno lepo in zabavno, stanovalci so se kopali vsak dan in v veselje mi je, da so bili pri tem tudi samostojni. Eden izmed dopustnikov se je vsak dan z vozičkom odpravil do plaže ter našel samostojen način za kopanje. Dosti smo se nasmejali ob družabnih igrah, kuhali, se sprehajali, skratka ni nam bilo dolgčas.«

  Prejšnji članekbolha.com: GRELEC ZA NOGE PRODAM ZA 30 €
  Naslednji članekPROSTOVOLJCI, VABLJENI K SODELOVANJU NA F3ŽO