STRAH PRED POLEDENELIM PLOČNIKOM JE ODVEČ

1216

Koledarska zima je tik pred vrati in nanjo smo se tako ali drugače vsi pripravili. Poskrbeli smo za ozimnico, kurjavo, zimska oblačila in primerne napitke ter si s tem zmanjšali skrbi, ki jih povzročajo mraz in kratki dnevi v zimskem času. Vse to so stvari, za katere lahko poskrbimo »na zalogo«, kaj pa gibanje na prostem in sprehodi v belo odeti naravi?

 

Tudi pozimi se sprehodom nočemo odreči. Vendar se ne moremo sprehajati poleti več, ker se bojimo, da bomo za sprehode prikrajšani pozimi, aktivni želimo biti vse leto. Za toplo obleko in obutev že poskrbimo, a mnoge je strah padcev in tega, da bi nekje nemočni obležali, brez pomoči in možnosti, da si jo prikličemo. Ledene ploskve ali poledeneli pločniki znajo biti zahrbtna past, ki bi se ji seveda radi izognili, vendar ne na račun naše varnosti in s tem sprehodov ter gibanja v naravi, ki nam drugače tako koristijo in nas držijo pri močeh! Pri starejših mora biti varnost tudi pozimi na prvem mestu. Zagotavljamo si jo lahko predvsem sami tako, da poskrbimo, da smo vedno in povsod v situaciji, da lahko kar se da enostavno pokličemo na pomoč, če in ko jo potrebujemo.

 

Najboljši pripomoček za ta namen je pametna ura Lunatel, s katero imamo možnost SOS klica vedno dobesedno (!) na roki. S pametno uro Lunatel pa lahko tudi kličemo svoje bližnje, sporočamo svojo lokacijo in še marsikaj drugega. Ta ura je sploh ena čudovita stvar, ki jo zelo pogrešaš, ko se enkrat nanjo navadiš, kakor sporočajo njeni uporabniki. Nikakor ni narejena le za sprehode po poledenelih pločnikih! To je vsestranski pripomoček, zaradi katerega, se ne samo mi sami počutimo bolje, ampak je mnogo lažje tudi našim svojcem, ki mirno spijo, ker vejo, da bodo o naših težavah in lokaciji direktno ali s pomočjo 24 urnega klicnega centra obveščeni takoj, ko bo to potrebno. Ni jih strah, da je telefon ostal doma ali v žepu druge jopice, ki je nimamo s seboj. Da o tem kako zelo koristna je za vse ki imajo težave s sladkorno boleznijo, srčnim popuščanjem ali demenco, sploh ne govorimo!
Spoznajte svojo pametno uro Lunatel ali pa jo ponudite in dajte kot lepo božično darilo svoji babici ali dedku!

Prejšnji članekPREDSTAVITEV ZELENIH STANOVANJ V ČRNI VASI
Naslednji članekALTERNATIVNI POGONI IN MOBILNOST, KJE SMO?