ŠTEVILNI DOGODKI V PEGAZOVEM DOMU

  470

  Preventivno proti osteoporozi, okoli sveta, slikarska razstava

  V mesecu oktobru smo ob svetovnem dnevu osteoporoze v Pegazovem domu pripravili strokovno predavanje na temo dejavnikov tveganja in preventivnih ukrepov za preprečevanje te bolezni. Doc.dr. Damir  Franić, dr.med., spec.gin. in porod., je opozoril na kaj morajo biti še posebej ženske v menopavzalnem obdobju pozorne. Med drugim tudi na to, da je zaradi pomanjkanja hormona estrogena potrebno poskrbeti na drug način za dovolj kalcija, vitamina D, da se je dobro izogibati kajenju in alkoholu, slišali pa smo tudi napotke iz nabora sekundarnih ukrepov.
  Veseli smo, da se je na naše povabilo poleg stanovalk in stanovalcev doma predavanja udeležilo tudi večje število zunanjih obiskovalk, občank Rogaške Slatine, ki jim bodo podane informacije dobrodošle pri vsakodnevnem preventivnem ukrepanju, dr. Franiću pa iskrena hvala za njegovo dobro voljo in pripravljenost, da je bil naš gost.

  22. oktobra nas je obiskal svetovni popotnik Andrej Morelj. Popeljal nas je okoli sveta – seveda s čudovitimi fotografijami in zanimivimi pripovedmi o svojih doživetjih po širnem planetu Zemlja.

  29. oktobra pa smo v avli Pegazovega doma odprli razstavo slik ljubiteljev likovne ustvarjalnosti »Mavrica« iz Rogaške Slatine. Direktorica Kristina Kampuš je poudarila kako neprecenljiva vrednost je skrita v čudovitih slikah, ki so na vseh naših skupinah in so jih člani društva Mavrica v preteklosti že naslikali za Pegazov dom. Slike vplivajo na višjo kakovost življenja vseh nas. Avla je znova zaživela v novi luči, v luči slikarskih mojstrovin prizadevnih članov društva Mavrica.

  Mateja Fidler
  Pegazov dom

  Prejšnji članekbolha.com: PRODAM ALI ZAMENJAM POSEST
  Naslednji članekZVOKI KLASIKE 2014 PETIČ NA LJUBLJANSKEM GRADU