SREČANJE SVOJCEV IN PROSTOVOLJCEV

  344

  V torek, 23. maja, je v Pegazovem domu potekalo že tradicionalno srečanje prostovoljcev. Na začetku smo za smeh in dobro voljo poskrbeli zaposleni, ki smo se preizkusili v skeču s pomenljivim naslovom »Za gruntek nam gre«.
  Sledila je pogostitev, še prej pa seveda zdravica in tista vsem dobro poznana »kol’ko kapljic, tol’ko let…«.

  Srečanje smo nadaljevali s poslušanjem predavanja Danijele Zimšek Kralj iz Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije z naslovom »Postavljajmo meje in jih spoštujmo«. Skozi predavanje smo spoznavali kako postavljati meje, jih spoštovati in kako to v življenju pripomore k bolj odkritim in pristnim medosebnim odnosom ter osebni rasti. Predavanju so se pridružili svojci stanovalcev skupin Zarja in Spominčice, ki so nato prijetno druženje s svojimi dragimi nadaljevali v skupinah. Z veseljem smo se posladkali z odličnimi »kremšnitami«.

  Že naslednje popoldne se je na terasi pred domom odvijalo pomladno srečanje Kluba svojcev vitalnih skupin. Dogajanje so popestrile majske igre, v katere so bili vključeni tako stanovalci, kot njihovi svojci. Vsi smo poskrbeli za obilo smeha, dobre volje in tekmovalnega duha, zmagovalci so bili nagrajeni. Kuharji so v živo na terasi poskrbeli, da je kmalu zatem zadišalo iz kotla. Okrepčali smo se z okusno telečjo obaro ter posladkali z jabolčnim zavitkom. Čas je kar prehitro minil in že komaj čakamo kaj lepega nam bo prineslo poletje.

  Simona Sajko, socialna delavka pripravnica
  Več PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekSVETOVNI DAN: TOBAK JE GROŽNJA RAZVOJU
  Naslednji članekOSKRBOVANA NAJEMNA STANOVANJA BREŽICE