SODELUJTE V RAZISKAVI IN SE AKTIVIRAJTE!

  575

  S ciljem ozaveščanja javnosti o pomembnosti aktivnega življenja med najstarejšimi, organizatorji Aktivnega dne, Zavod Aktivna Starost, Fitnes Klinika, družba DEOS in Fakulteta za Šport Univerze v Ljubljani, s 1. marcem 2017 načrtujejo izvedbo raziskave o učinkih zdravega in aktivnega življenjskega sloga v starosti.

  Raziskava bo potekala v okviru programa Aktiven dan, ki ga izvaja Zavod Aktivna starost. Podpornik programa je tudi Prva osebna zavarovalnica, kjer se vsak lahko vključi v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje in tako poskrbi za finančno varnost v starosti že v času, ko je delavno aktiven.

  Program Aktiven dan je namenjen predvsem starejšim od 80 let, ki bivajo v domačem okolju in se zaradi različnih ovir ne morejo v zadostni meri udeleževati aktivnosti izven doma potrebnih za vzdrževanje ustrezne kvalitete življenja. V okviru aktivnega dne udeleženci izvajajo vaje za ohranjanje ter izboljšanje fizičnih in miselnih aktivnosti. Gre za inovativno obliko dnevne aktivnosti za starejše.

  Organizatorji vabijo vse, ki želijo izboljšati kakovost svojega življenja v starosti prek večje fizične, miselne in socialne aktivacije, da se jim pridružijo. Raziskava je namenjena vsem starejšim od 80 let, pri čemer bo udeležba v programu za čas trajanja raziskave za udeležence brezplačna. Potrebno je opozoriti, da so skupine zaradi individualnega pristopa majhne, zato so mesta v raziskavi omejena. Raziskava bo potekala v DEOS Centru starejših Trnovo od marca do konca maja.

  Več informacij o programu in možnosti prijave na sodelovanju v raziskavi so na voljo na telefonski številki 08/2002-502 oziroma na elektronskem naslovu info@zavodAS.si.

  Prijavite se po telefonu 08/2002-502 do 28. februarja oziroma do zapolnitve mest.

  Prejšnji članekRAZISKAVA: ZANESLJIVOST ELEKTRONSKIH NAPRAV
  Naslednji članekNE DOVOLI, DA IZTEKANJE URINA PREVLADA