SLOVENSKE BOŽIČNE PESMI NA LJUBLJANSKEM GRADU

  999

  Božično drevo – Koncert slovenskih božičnih pesmi

  Lokacija: Palacij
  Datum: 18.12.2014
  Ura:19.00

  Nastopajoči:
  Komorni zbor AVE
  Komorni zbor IPAVSKA
  SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT

  Dirigentka: JERICA GREGORC BUKOVEC

  Božič je praznik, ki ga že vrsto let praznujejo ljudje po vsem svetu. Praznovanje izhaja še iz predkrščanskih časov, ko so mnoga ljudstva častila nastop zimskega solsticija, ko se dan ponovno začne daljšati in tako simbolizira zmago dobrega nad zlim, sonca nad temo. Božič je čas, ko se zbere družina, in čas, ki ga preživimo z ljubljenimi. Božič je stanje duha, ki ga pričarajo človeška toplina, prijaznost, božične pesmi in iskrena sreča.

  Del tega razpoloženja želimo pričarati s koncertom najlepših slovenskih božičnih pesmi pod naslovom BOŽIČNO DREVO, ki je nastal v sodelovanju Slovenskega tolkalnega projekta in APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, sedaj pa ga tolkalci žlahtno nadaljujejo s Komornim zborom AVE in Komornim zborom IPAVSKA pod vodstvom zborovodkinje Jerice Gregorc Bukovec.

  Koncert BOŽIČNO DREVO poslušalce z izjemno zanimivimi in prijetnimi kombinacijami zvokov tolkal in zbora popelje v čarobnost božičnega časa. Brezčasnim skladbam, kot so Kam hite, pastirci, Sveta noč, Glej, zvezdice božje idr., so glasbeno preobleko nadeli skladatelji Katarina Pustinek Rakar, Tadeja Vulc, Andrej Misson in drugi.

  Cena vstopnice: 10,00 €, 7,00 € za dijake, študente, upokojence, skupine nad 15 oseb
  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

  Za obisk koncerta priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

                                        ~~~~~~~~~~

  ZID ŽELJA, SKRINJA UPANJA – DECEMBER ZA VSE NA LJUBLJANSKEM GRADU

  Od 3. decembra 2014 do 6. januarja 2015

  Decembra si radi zaželimo vsega dobrega, si prijazno voščimo in se obdarujemo. Na Ljubljanskem gradu vas od 3. decembra 2014, ko se v mestu in na Gradu prižgejo luči, pa vse do 6. januarja 2015, ko bodo potekale praznične prireditve, vabimo, da napišite svojo željo za prihajajoče leto na »zid želja«, ki vas čaka pred Kazematami. Podarite tistim, ki jim to največ pomeni in so še posebej v prazničnem decembru hvaležni za majhne pozornosti. V »skrinjo upanja«, ki jo prav tako najdete pred Kazematami, prinesite šolske potrebščine, ki jih bomo ob koncu akcije podarili Zvezi prijateljev mladine Slovenije in s tem razveselili mlade šolarje, ki potrebujejo pomoč.

  Naj bo december čaroben, prijazen in vesel za vse.

                                         ~~~~~~~~~~

  Več o Ljubljanskem gradu si lahko ogledate, če kliknete na njihov znak:

  Prejšnji članekSKUPAJ PRIHRANIMO PREKO 3,5 MIO EUROV
  Naslednji članekbolha.com: 3,5 SOBNO, 96 m2, RIBNICA, PRODAM