SLOVENIJO ZAJEL VAL PESNIŠKEGA NAVDIHA

  351

  Na svetovni dan poezije, 21. marca 2015, je Slovenijo zajel val pesniškega navdiha. Verz je za en dan postal prava plačilna valuta, s katero je bilo kupljenih več kot 2.600 kavic širom Slovenije.

  Foto: Mankica Kranjec
  Rekordno število zbranih stihov so beležili v Piranu, ki je v soboto gostil zanimiv pogovor ob kavi. V kreativnem kavarniškem ozračju se je novinarka, publicistka in pisateljica Vesna Milek pogovarjala s tržaškim pisateljem in režiserjem Markom Sosičem ter Tiborjem Hrs Pandurjem, pesnikom, dramatikom in urednikom. Mestna kavarna v Piranu je tako postala eno izmed 1.200 mednarodnih prizorišč pesniške pobude, za katero stoji Julius Meinl, dunajska pražarna kave in globalni ambasador kulture dunajskih kavarn.

  Da je mednarodna pobuda v obiskovalcih dejansko vzbudila pristna in močna čustva, so dokazali tudi gostje, ki so se odločili, da bodo svoje verze recitirali in tako javno delili z ostalimi. Pred mikrofonom sta se s svojimi stihi tako spontano znašla novinar in urednik Igor Pirkovič ter nekdanji novinar Branko Maksimovič, ki so se jima pridružili še drugi obiskovalci piranske kavarne. Dogajanje pa je na prvi pomladni dan na Obalo pritegnilo tudi znane obraze. Na Tartinijevem trgu se je na kavi ustavila slovenska pevska diva Helena Blagne, gostje pa so lahko ob pisanju verza opazili tudi primorskega poslovneža Rajka Hrvatiča. Za prijetno vzdušje sta poskrbela Katja Šulc in Robert Jukič, ki sta predstavila uglasbeno poezijo Mile Kačič.

  Prejšnji članekKAKO PRIHRANITI PRI POSLOVANJU Z BANKO?
  Naslednji članekNAJEM KREDITA – KAKO ZMANJŠATI TVEGANJA