SIMBIOZ@ 012 – DELAVNICE MOBILNE TELEFONIJE

  402

  Največji prostovoljski projekt letošnje jeseni, Simbioz@ za računalniško opismenjevanje starejših, je letos skupaj s svojim generalnim pokroviteljem družbo Si.mobil poskrbel za uspešno izvedene pilotne delavnice mobilne telefonije. Letošnja Simbioz@, ki bo potekala med 15. in 19. oktobrom je letos namreč bogatejša za dva nova modula – družbena omrežja in mobilna telefonija.

  Simbioz@ bo svoj pečat dala tudi v letu 2012, ki ga je Evropska unija poimenovala kot leto aktivnega staranja in medgeneracijskega dialoga. Prostovoljski projekt, v katerem je lani sodelovalo 5706 udeležencev in kar 2413 prostovoljcev bo tudi letos povezal Slovenijo v medgeneracijskem sodelovanju. Poleg delavnic na temo osnovne uporabe računalnika, interneta in elektronske pošte pa so organizatorji letos poskrbeli še za dva nova modula, ki bosta udeležencem pomagala uspešno premagovati izzive digitalne dobe.
  V učilnici Si.akademija v Areni BTC se je konec julija že odvila prva pilotna delavnica mobilne telefonije, ki je nastala v sodelovanju z družbo Si.mobil, ki je letošnji generalni pokrovitelj projekta Simbioz@. Na delavnici so udeleženci spoznali in uspešno uporabljali orodja mobilne telefonije, med njimi shranjevanje kontaktov, pisanje SMS-a in MMS-a, slikanje s fotoaparatom in še mnogo veščin, ki jim bodo zagotovo pripomogla pri nadaljnji uporabi mobilne telefonije. Zahtevnejši uporabniki se bodo spoznali tudi z uporabo mobilnega interneta in elektronske pošte na mobilnikih.

  V Si.mobilu opažajo, da starejši uporabniki kažejo vse več interesa za nove tehnologije in se zavedajo prednosti, ki jih prinaša mobilna telefonija. Izjemen odziv starejših na lanskih delavnicah, ko je več kot 30 Si.mobilovcev učilo starejše uporabe računalnika, jih je spodbudil, da so k projektu Simbioza pristopili tudi letos. Tako s skupnimi močmi nastaja nov izobraževalni modul mobilna telefonija. Sodelavci družbe bodo kot prostovoljci tudi letos učili starejše uporabe mobilnih telefonov. Si.mobil namreč aktivno spodbuja prostovoljstvo med svojimi zaposlenimi. Da bi prostovoljstvo postalo del Si.mobilove kulture, so sodelavcem omogočili, da dva delovna dneva v koledarskem letu izrabijo za prostovoljne dejavnosti, čas takšne odsotnosti pa se obračunava enako kot prisotnost na delu.

  Simbioz@ se je z lanskim uspehom uspešno zapisala tudi v tujini. Prejela je izjemno nagrado Državljan Evrope, ki jo Evropski parlament podeljuje počastitvi posebnih dosežkov posameznikov ali skupin, ki so s svojim delom in zgledom prispevali k spodbujanju boljšega medsebojnega razumevanja in tesnejšega povezovanja med državljani EU.

  Starejši, ki se želijo udeležiti jesenskih delavnic, se lahko že danes prijavijo na želeno lokacijo, in sicer po telefonu na številko 040 940 888 ali prek spletne strani www.simbioza.eu. Prijave se zbirajo do 21. septembra.
   

  Prejšnji članekPREDEN GREMO V GRČIJO; ODPRTO PISMO
  Naslednji članekPRELISTAJTE NAŠ VODNIK DO VARNE STAROSTI