SEPTEMBER – MESEC OZAVEŠČANJA O DEMENCI

  553

  V septembru vsako leto po celem svetu potekajo kampanje za ozaveščanje javnosti o bolezni demenca, 21. september pa je dan Alzheimerjeve bolezni.

  V ta namen v DEOS Centru starejših Zimzelen v Topolšici v septembru pripravijo več aktivnosti za stanovalce, zaposlene in obiskovalce na temo demence. Letos se bodo različnim izvajalcem po Sloveniji prvič pridružili z aktivnostjo Pohod za spomin. Organizirali ga bodo v četrtek, 21. septembra, na dan Alzheimerjeve bolezni. Poleg stanovalcev, zaposlenih in svojcev so nanj povabljeni tudi vsi, ki bi želeli več izvedeti o bolezni demenca. Pohod se bo začel pred Zimzelenom ob 16.30, v parku Term Topolšica pa bodo udeleženci dobili promocijsko gradivo o demenci in izmenjali izkušnje.

  V četrtek, 28. septembra, pa bo ob 19.19 v Knjižnici Velenje novo srečanje Alzheimer café. Tokrat bo gostja Sabina Sajtl, dipl. med. sestra, ki ima dvajsetletne izkušnje na področju dela z osebami z demenco. Zaposlena je v Psihiatrični bolnišnici Vojnik. Z udeleženci se bo pogovarjala o tem, kdaj nastopi čas, ko je treba poiskati pomoč, kaj lahko pričakujemo od zdravljenja v bolnišnici …

  Z oktobrom se bodo nadaljevala srečanja pogovorne skupine svojcev oseb z demenco v Zimzelenu, ki so vsak zadnji četrtek v mesecu ob 18. uri. Novo srečanje skupine, namenjeno vsem, ki v domačem okolju skrbijo za  obolelega za demenco in se vsakodnevno srečujejo s problemi te bolezni, kot tudi tistim, ki bi o demenci želeli izvedeti kaj več, se pogovoriti, poslušati izkušnje …, bo 26. oktobra.

  Prejšnji članekLESENI PELETI: KONČNO SPODBUDNI REZULTATI
  Naslednji članekDAN ODPRTIH VRAT V TRNOVEM