SAKSOFONSKI ORKESTER NA LJUBLJANSKEM GRADU

  375

  2. koncert iz cikla Milko Lazar & Matjaž Drevenšek z gosti na Ljubljanskem gradu 2015

  Saksofonski orkester SOS z gosti tolkalci

  Kazemate , 21.4.2015, ob  19.00

  Stičišče plesa in etna v umetni glasbi (priredbi I. Stravinski, G. Ligeti, avtorska glasba A. Kumar, M. Lazar, N. Firšt)

   

  Saksofonski orkester SOS je orkester brez dirigenta. Po prepričanju članov – uveljavljenih saksofonistov iz Slovenije, Hrvaške in Poljske – je to velika prednost, saj kljub številčnosti zasedbe uspevajo negovati idejo komornega muziciranja in posledično uspešno razvajajo svojo publiko. Tradicionalne literature za to zasedbo ni, zato orkester posega po priredbah skladb velikih mojstrov … Izhajajoč iz tradicije Stravinskega in Ligetija bodo saksofonisti na tem unikatnem koncertu predstavili tri novitete slovenskih skladateljev, napisane prav zanje in za to priložnost. Pridružili se jim bodo mladi tolkalci, študentje Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in dijaki Umetniške gimnazije Velenje.

  Cena vstopnice: 10,00 €, 7,00 €* za dijake, študente, upokojence, skupine nad 15 oseb

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …)

  Za obisk prireditve priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. Cena povratne vožnje z vzpenjačo je za obiskovalce koncertnega cikla znižana.

  Več o Ljubljanskem gradu si lahko ogledate, če kliknete na njihov znak:

  Prejšnji članekPAZLJIVO PRI IZBIRI PROTIVIRUSNIH ZBIRK
  Naslednji članekMIKROVALOVI – ŠE VEDNO VERJAMETE NEUMNOSTIM?