PRIROČNIK RESJE POTREBUJEMO/JO POMOČ

  689

  Priročnik RESje potrebujemo/jo pomoč vsebuje predvsem nasvete svojcem in tistim, ki skrbijo za osebe z demenco ne glede na to ali so te v domovih za starejše ali v domačem okolju.

  Posamezne vsebine/nasveti se nanašajo tudi na tiste, ki so oboleli za ALZ boleznijo in so v začetni fazi obolenja. Nasveti so praktične narave: kako sprejeti obolenje, kako in kaj pripraviti za prihodnost, ko ne bodo več zmogli sami poskrbeti zase.

  Del Priročnika je namenjen tudi temu kako pomembno je, da je bolezen (katerakoli vrsta/oblika demence) odkrita dovolj zgodaj. Kar 15% različnih oblik demenc je ozdravljivih, če so odkrite dovolj zgodaj in se zdravi osnovna bolezen,ki demenco povzroča. Demenca sama po sebi ni bolezen, je simptom neke bolezni. Prav v tem je razlika med Alzheimerjevo boleznijo, ki je za zdaj še neozdravljiva.

  Zato priročnik vsebuje tudi nasvete o tem, kaj in kako storiti, na koga se obrniti, da je demenca čim prej opredeljena, diagnosticirana in vzpostavljeno primerno zdravljenje.

  Velik del vsebine priročnika je namenjen tudi temu kdo in kdaj je obolelim in njihovim svojcem dolžan nuditi ustrezno pomoč in podporo. Ta del zaobjema različne oblike denarnih in drugih pomoči, ki jih potrebuje družina ali posameznik pri skrbi za obolelega.

  Poleg navedb potrebnih telefonskih številk, naslovov in drugih napotkov in informacij za svojce in obolele, so v priročniku navedene tudi osnovne oblike usposabljanja in seznanja svojcev za ravnanje z osebami z demenco, za lažje in polnejše življenje enih in drugih. Navedene so tudi telefonske številke kamor se lahko obrnete za nasvet, poizveste, kje se izvajajo ta izobraževanja, dobite nasvete kdo vam je dolžan pomagati, kakšne so vaše pravice v domovih za starejše, kakšne v domačem okolju.

  Ker pri izvajanju našega projekta RESje Prostovoljska pomoč osebam z demenco in njihovim svojcem, potrebujemo vedno nove prostovoljce, smo nekaj strani namenili tudi spodbudi za vključevanje v prostovoljstvo na različnih nalogah programa RESje.

  Priročnik POTREBUJEMO/JO POMOČ, lahko naročite po telefonu 051 442 497,odprti telefon za svojce, e-mail: resje.zdus@gmail.com.

  Prejšnji članekUMETNOST NAJ V ČLOVEKU SPODBUJA DOBRO
  Naslednji članekbolha.com: STANOVANJE Z OSKRBO ODDAM, IZOLA