PEGAZ: POPOLDAN S KOSMATIMI SMRČKI

  433

  Z nadvse prijetnim druženjem z vodniki in psi Športno kinološkega društva Celeia »Kosmati smrčki« smo otvorili novo obdobje terapije in aktivnosti s psi v Pegazovem domu. Na spoznavnem srečanju se nam je predstavilo pet vodnikov s svojimi kosmatinci, ki so šolani in znajo marsikakšno pasjo vragolijo, ki je požela navdušenje med stanovalci.

  Melani je predstavila svojo petletno najdenko Micko, ki je mešanka in se rada carta. Igor in Jim živita v bloku, izvor kuževe pasme je iz Afrike in mu zelo ustreza vročina. Jim teče 60 km/h in skoči do 1,5 m v višino. Nina je povedala, da njena dveletna Nesi spi v postelji in je zelo čista. Mateja je predstavila Cofija, ki rad koplje jame in se plazi ter obožuje česanje. Vanja je s svojo Ino, malim italijanskim hrtom, prikazala kako visoko skoči – kar na njeno glavo.
  Po predstavitvi vsakega posameznega para je sledilo druženje s stanovalkami in stanovalci, ki so jim za nagrado ponudili pasje piškote, ki smo jih spekli na kuharski urici. Veselje ob božanju in hranjenju ter obujanju spominov na svoje pse je prineslo zadovoljstvo vsem prisotnim.
   
  Mateja Fidler, delovna terapevtka
  VEČ: Pergazov dom

  Prejšnji članekODPORNOST BAKTERIJ PROTI ANTIBIOTIKOM
  Naslednji članekŠANSON NA LJUBLJANSKEM GRADU: BORIS CAVAZZA