OSKRBOVANA NAJEMNA STANOVANJA ŠKOFLJICA

  2790

  Obveščamo vas, da je odprt razpis za najem 30 novih oskrbovanih najemnih stanovanj v objektu Ob potoku, Škofljica pri Ljubljani. Lokacija je zelo primerna za bivanje starejših, saj so v neposredni bližini nov dom za starejše, zdravstveni dom, lekarna in zelene površine. Avtobusna postaja, ki je od objekta oddaljena 200 metrov, zagotavlja povezavo do banke, pošte, trgovine in naprej do Ljubljane.

   
  V pritličju in dveh nadstropjih so stanovanja velikosti med 38 in 68 m2. Vsa stanovanja imajo ložo ali balkon, opremljeno kuhinjo (leseni del, hladilnik z zamrzovalnikom, električna kuhalna plošča) in kopalnico (arhitekturno prilagojena, s prho in držali) ter shrambo. V vsakem stanovanju je predpriprava za pralni in pomivalni stroj ter klimatsko napravo (pralni in pomivalni stroj ter klimatska naprava niso del opreme). Ostale prostore v stanovanju si boste uredili po svojem okusu.
   
  V pritličju objekta je skupni prostor za druženje stanovalcev, kolesarnica in pralnica s pralnim in sušilnim strojem, v prvem nadstropju se nahaja tudi sušilnica. Pred objektom je 25 parkirnih mest, od tega 5 za invalide. V parku ob objektu, namenjenemu stanovalcem, so nameščene klopi in fitnes oprema namenjena rekreaciji ter visoke grede – zeliščni vrt.
   
  Stanovalci v oskrbovanih stanovanjih lahko proti plačilu dobijo pomoč oskrbnika, ki obsega dnevno prinašanje obrokov hrane, vzdrževanje osebne higiene, gospodinjsko pomoč, čiščenje, pranje, likanje ter pomoč pri ohranjanju družabnih stikov. Za vrsto in obseg posameznih storitev se stanovalci individualno dogovorijo z oskrbnikom. Na voljo je tudi storitev rdeči gumb – klic v sili, ki omogoča, da v primeru življenjske ogroženosti oseba dobi ustrezno pomoč.
   
  Najemnina za stanovanje bo znašala 6,80 EUR/m2 površine stanovanja. V najemnini niso zajeti stroški, ki jih bodo po dejanski porabi zaračunali dobavitelji in izvajalci za porabljeno energijo in vodo, RTV prispevek, skupni obratovalni stroški hiše, stroški storitev osnovne in socialne oskrbe ter stroški za celodnevno telefonsko nujno pomoč (klic v sili) in morebitni drugi stroški v zvezi z uporabo stanovanja.
   
  Pogoji za najem so: starost več kot 65 let, sposobnost samostojnega bivanja in plačevanja najemnine z ostalimi stroški, ki so vezani na stanovanje. Najemna pogodba se bo sklenila za nedoločen čas.
   
  Oskrbovana stanovanja bodo vseljiva predvidoma marca 2016. Nepremičninski sklad bo izvedel informativni dan z ogledi stanovanj med 12. in 15. januarjem 2016. Za ogled je potrebna predhodna prijava. Prijave se sprejemajo od 6. do 8. januarja 2016 med 9. in 12. uro na telefon 01 300 88 11.
   
  Vabimo vas, da se seznanite z razpisnimi pogoji, KLIKNITE TUKAJ!
  Rok za prijavo je 19. januar 2016.

  Prejšnji članekSEZONSKA IN LOKALNA HRANA POZIMI
  Naslednji članekSPODBUDE ZA ZAPOSLOVANJE STAREJŠIH