OD TORKA 11. FESTIVAL V CANKARJEVEM DOMU

  808

  Festival za tretje življenjsko obdobje bo letos že enajsto leto zapovrstjo ustvaril prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem poskusil prispevati k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

  Staranje prebivalstva je izziv

  Na festivalu namreč pričakujejo kar 157 razstavljavcev v 15. razstavnih parkih, iz Slovenije in tujine. Prvič bo svojo ponudbo predstavilo tudi podjetje s sedežem v Avstraliji. Ogledali si bomo lahko kar 12 različnih umetniških razstav. V že tradicionalne ZDUSovem kotičku vas bo pričakalo 16 društev upokojencev iz vse Slovenije. Na likovnem natečaju so prejeli 527 likovnih del osnovnošolcev in vrtčevskih otrok, osnovnošolci pa so nam v ocenjevanje poslali 79 del. Vse so pregledale članice Društva upokojenih pedagoških delavk in najboljših 40 risbic ter 10 spisov bo predstavljenih v posebnem zborniku in razstavljenih na samem festivalu. Za otroke so letos pripravili še posebej pester program, saj bodo lahko s svojimi dedki in babicami v sklopu Sovinih uric obiskali kar 12 dogodkov, 8 delavnic in 3 razstave. Na dveh odprtih odrih se bo letos predstavilo 210 nastopajočih iz Slovenije in tujine. Da ne spregledamo osrednjega dogodka, tridnevne strokovne konference, na kateri bodo na temo prostovoljstva razpravljali predstavniki iz petih evropskih držav,  in sicer Italije, Hrvaške, Makedonije, Madžarske in Velike Britanije.

  Predogled programske knjižice

  Pripravili so tudi programsko knjižico, v kateri lahko najdete bogat vsebinski in kulturni program festivala. Poglejte si jo že pred prihodom na festival, da vam ne uide kakšna zanimivost, ob enem pa je ne spreglejte na samem festivalu, saj boste v njej našli kupončke, ki vas bodo vodili do številnih ugodnosti. Spletno verzijo najdete tukaj: http://www.f3zo.si/data/upload/programska_knjizica_web%281%29.pdf

  V živo tokrat tudi Varna starost

  Res je. Od torka do četrtka lahko obiščete tudi naš razstavni prostor v Parku informacijskih tehnologij. Tokrat lahko tudi v živo postavite vprašanja, ki se tičejo vas in vaših bližjih, o dilemah, ki jih prinaša starost. Se vidimo!

  Prejšnji članekNAGRADNA IGRA TOYOTA CENTRA LJUBLJANA
  Naslednji članekNAJVEČ INFORMACIJ ZA STAREJŠE NA ENEM MESTU