OBIŠČITE NAS na 13. F3ŽO OD 1. DO 3. OKTOBRA!

  465

  13. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) vas pričakuje v Cankarjevem domu v Ljubljani od 1. do 3. oktobra 2013. Letos poteka pod krovnim sloganom Vsi smo ena generacija!, saj želi poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije, ki smo med seboj povezane in soodvisne.

  Bogat strokovni, izobraževalni in kulturni program ter štiri umetniške razstave spremlja tudi sejem z več kot 180 razstavljavci.

  VARNA STAROST V PRVEM PREDDVERJU, VABLJENI!

  Tudi na predstavitveni stojnici Varne starosti nameravamo letos izmenjati veliko mnenj in pridobili nova poznanstva. Če želite informacije o ponudbah domov, oskrbovanih stanovanjih, pomoči na domu in priporočilih drugih izvajalcev iz prve roke, se pozanimati za proste termine za individualni posvet ali pokramljati kar tako, na zalogo, ste vsi vljudno vabljeni.
  Vaša vprašanja, predloge in mnenja sprejemamo osebno, pa tudi prek ustaljenih kanalov – pošljite nam mail (kliknite TUKAJ), ali pokličite na 080 22 46.

  VKLJUČITE SE V RAZPRAVE TUDI VI!

  Razmere v družbi se zaostrujejo – finančna sredstva v državi in gospodarstvu so omejena, krčijo se socialne, zdravstvene in druge pravice, stopnja brezposelnosti narašča. 

  Kaj lahko naredimo kot posamezniki in družba, da to spremenimo –
  na področju sociale, zdravstva in trga dela?

  Kakšne rešitve prinašata aktivno državljanstvo in medgeneracijsko sodelovanje?

  Kakšna je vloga in pomen opolnomočenja starejših?

  O tem in drugih pomembnih vprašanjih, povezanih s položajem in vlogo starejših v družbi, z medgeneracijskim sodelovanjem ter aktivnim državljanstvom v STROKOVNEM PROGRAMU 13. F3ŽO, kjer bodo sodelovali strokovnjaki, ministri, predstavniki politike in javne uprave, gospodarstva, sindikatov, drugih vladnih in nevladnih organizacij in civilne družbe.

  VEČ INFORMACIJ:

  Program festivala: http://www.f3zo.si/program/

  Prejšnji članek1. OKTOBER, MEDNARODNI DAN STAREJŠIH; SIMBIOZA
  Naslednji članekVABILO NA SREČANJA PROSTOVOLJCEV SIMBIOZE