NOVICE IZ NAŠEGA KLICNEGA CENTRA

  425

  Preko poletja je močno naraslo iskanje začasnih namestitev po domovih in pomoč na domu v večjem obsegu za čas dopustnih odsotnosti. Večina želja je bila rešljiva, informacije in pomoč pa ustrezni.
  Največ povpraševanja je še vedno po prostih posteljah v domovih v Ljubljani in okolici. Na prave naslove smo usmerili iskalce pomoči na domu na različnih lokacijah po Sloveniji. Povečujejo se povpraševanja po oskrbovanih stanovanjih. Rešujemo pa seveda tudi kar obsežno število kompleksnih individualnih primerov, kjer z osebnim svetovanjem in strokovnjaki pomagamo reševati različne nepremičninske, pravne in finančne dileme.
  Med dospelimi maili, pošto in klici je kar nekaj takih, kjer nas naprošate za kontakte oseb za družabljenje in skupne dejavnosti. Želite poiskati sebi primerno družbo? Javite se nam in opišite svojo situacijo in želje, poskušali vam bomo pomagati in povezati z osebami s sorodnimi nagnenji.
  Imamo kar nekaj povpraševanj po zaposlitvi ali honorarnem delu oz. za pomoč starejšim v najrazličnejših oblikah. Načeloma ne povezujemo iskalcev in ponudnikov pomoči, ampak vse osebe preusmerjamo na agencijo, ki izvajalce preveri in izda priporočila.
  Za primer tokrat v celoti objavljamo pismo gospoda R.S.:

  "Pozdravljeni,
   
  na podlagi telefonskega pogovora o objavi malega oglasa v vaši rubriki, Vam posredujem nekaj podatkov o naši družini
   
  Smo štiričlanska družina, R., star 38 let, žena H., stara 37 let, poročena sva 8 let, imava dve hčerki, šestletno H., ki gre sedaj v 2 razred in petletno P., ki še hodi v vrtec. Jaz sem poizobrazbi ekonomist, zaposlen kot referent za garancije v večjem avtoservisnem podjetju, žena pa je po poklicu računovodja,  tudi zaposlena.
  Trenutno živimo v stanovanju v bloku, želimo pa si živeti v hiši, po možnosti z nekaj zemlje, saj sva oba z ženo navajena tako raznih hišnih opravil kot dela na vrtu. Kaj pravzaprav iščemo? Iščemo starejšo osebo ali par, ki živi sam v hiši, nima nikogar, ki bi mu pomagal in bi bil pripravljen sprejeti v hišo družino z majhnima otrokoma. V zameno pa smo pripravljeni skrbeti zanj, opravljati razna opravila, deliti stroške vzdrževanja hiše in ostalo po dogovoru. Oba z ženo misliva, da bi lahko s tem vsi pridobili, starejša oseba prepotrebno pomoč, mi bi imeli možnost bivanja, vsi skupaj pa bi se en od drugega veliko naučili in izmenjali življenjske izkušnje.
  Zavedava se, da je za takšen korak potrebno tudi odrekanje in prilagajanje, kar nama ni tuje, saj je za nama velika življenjska preizkušnja- moja težka bolezen, ki sem jo uspešno premagal, iz nje sva se naučila, kaj je v življenju najpomembnejše in za katere vrednote se je potrebno v življenju truditi.
  V telefonskem razgovoru ste me vprašali, če imamo izkušnje s starejšimi ljudmi in skrbi zanje, direktnih izkušenj nimava, čeprav imava  oba z ženo še  žive babice, s katerimi imamo čudovit odnos. Najpomembnejše je, da imava poštene namene in sva pripravljena nekomu pomagati, saj bomo s tem vsi nekaj pridobili.
   
  Upam, da sem uspel povedati najpomembnejše podatke, da se boste lahko odločili za objavo oglasa v vaši rubriki in s tem pomagali tako starejši osebi kot tudi nam.
   
   
  Lp
   
  R.S."

  (kontakt v uredništvu)

  Skratka – ne odlašajte! Pokličite na našo brezplačno številko ali nam pošljite mail in nam zaupajte vaša vprašanja. Baza odgovorov in rešitev je vsek dan večja.
  Izkoristite lahko tudi novo možnost: pošljite komentar na to novico v oknu spodaj. Preverite, je povsem enostavno.

  Prejšnji članekMOBILNA VRTNA HIŠICA ZA STAREJŠE?
  Naslednji članekSTAREJŠIM PRIJAZNA STANOVANJA, PREBOLD