MARČEVSKI UTRINKI IZ PEGAZOVEGA DOMA

  387

  6.marca, so nas, tako kot vsako leto ob 8. marcu,  obiskali učenci iz  III. Osnovne šole Rogaška Slatina. Stanovalci in zaposleni se vedno razveselimo njihovega petja, plesa in deklamacij. Ob koncu so učenci prav vsem stanovalkam poklonili drobne šopke zvončkov, ki so jih nabrali sami. Poklonili so jih tudi moškim za prihajajoč praznik štiridesetih mučenikov.

  11. marca je mag. pharm. Mara Doljak, predstavnica podjetja Aromara, predstavila koristne učinke aromaterapije in posameznih eteričnih olj.
  Predavanje je bilo namenjeno zaposlenim v Pegazovem domu. Našim stanovalcem je velikokrat potrebno nuditi pomoč, ki je ni mogoče zagotoviti s strani uradne medicine predpisano terapijo. Aromaterapija je s svojimi izdelki lahko koristna in učinkovita dopolnitev za lajšanje različnih zdravstvenih težav, še posebej, če gre za kvalitetna naravna eterična olja.

  Nekaj sprostitvenih trenutkov smo si zaposleni z masažo rok podelili kar medsebojno in preizkusili učinek eteričnih olj.

  Učinke eteričnih esenc bomo preizkusil najprej na skupinah z demenco, bergamot za dnevni ritem in kamilico ter sivko za večerni ritual, za umirjanje.

  Kristina Kampuš

  VEČ: PRGAZOV DOM

  Prejšnji članekZPS: SVETOVNI DAN POTROŠNIKOV 2015
  Naslednji članekINVALIDSKA STOPNIŠČNA DVIŽNA PLOŠČAD