LJUBLJANSKI GRAD KONCERTI, NAGRADE IN VEČ

  604

  Prvi koncert iz cikla Janez Dovč z gosti: Gregorjevo
  Irena Preda, sopran, Janez Dovč, harmonika
  Stanovska dvorana, 12.3.2013, ob 19.00
  Cena vstopnice: 10 €, 7 € (za upokojence)
  Glasbeniki, ki ustvarjajo letošnji koncertni cikel na Ljubljanskem gradu, so v slovenski in mednarodni javnosti prepoznavni po svežini, s katero se lotevajo glasbenih izzivov. V večeru uglasbene poezije in ljudske pesmi z vsega sveta nas bosta sopranistka Irena Preda in harmonikar Janez Dovč vodila skozi zanimive pripovedi o okoliščinah, ki so porajale njihov nastanek. Preda, diplomantka Trinity College of Music v Londonu, ki se je med drugim izpopolnjevala tudi pri sloviti Montserrat Caballé, na tukajšnjih odrih ne nastopa pogosto, zato je vsako njeno novo srečanje z domačo publiko razlog za radost.

  NAGRADNO VPRAŠANJE: Naštejte vsaj še dve zasedbi ali skupini v katerih nastopa Janez Dovč.
  Odgovore pošljite do 7.3.2013 na naslov info@ljubljanskigrad.si. izžrebali bomo 5 pravilnih odgovorov, izžrebanci pa bodo prejeli po dve brezplačni vstopnici za koncert.

  Prvi koncert iz cikla Zvoki klasike na Ljubljanskem gradu 2013
  Andrej Žust, rog, Benjamin Ziervogel, violina, Rok Palčič, klavir
  Program: F. N. Duvernoy, W. A. Mozart, Č. Sojar – Voglar, J. Brahms
  Stanovska dvorana, 13.3.201, ob 19.00
  Cena vstopnice: 10 €, 7 € (za upokojence)
  Potem ko je postal član slovitih Berlinskih filharmonikov, se sijajni hornist Andrej Žust prvič predstavlja v komornem sestavu. Žust je eden najperspektivnejših mladih slovenskih umetnikov, ki se uveljavljajo zunaj domovine in so pravi ambasadorji naše glasbene poustvarjalnosti. Na koncertu se mu bosta pridružila koncertni mojster Simfonikov RTV Slovenija, avstrijski violinist Benjamin Ziervogel, in pianist Rok Palčič, dobitnik prvih nagrad doma in v tujini.


  NAGRADNO VPRAŠANJE: Član katerega slovitega filharmoničnega orkestra je Andrej Žust?
  Odgovore pošljite do 7.3.2013 na naslov info@ljubljanskigrad.si. Izžrebali bomo 5 pravilnih odgovorov, izžrebanci pa bodo prejeli po dve brezplačni vstopnici za koncert.


  Plesni večeri na Ljubljanskem gradu
  Stanovska dvorana, 16.3.2013, 20.00 do 23.30
  Cena vstopnice: 9,00 €
  Tudi v februarju nadaljujemo s plesnimi večeri na Ljubljanskem gradu. Ritmi latinskoameriških plesov vas bodo osvojili s svojo energijo in strastjo, standardni plesi pa vas bodo zapeljali z dovršenostjo in eleganco. Tudi zvoki popularne salse, bachate, mamba, argentinskega tanga, disco hustla, squere rumbe, west coast swinga  ne bodo manjkali.
  Zavrtite se na Ljubljanskem gradu.

  Velikonočna delavnica; ustvarjalnica za odrasle
  Bela dvorana, 28.3.2013, ob 11.00
  Cena vstopnice: 3,00 €
  Na tematski delavnici za vse generacije, bomo izdelovali okrasna velikonočna jajca in velikonočne butarice iz barvnega papirja. Delavnica je namenjena vsem tistim, ki bi si doma radi pričarali velikonočno vzdušje in lep spomin na skupno ustvarjanje na Ljubljanskem gradu.

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Priporočamo prihod z vzpenjačo.

  Več o Ljubljanskem gradu si lahko ogledate, če kliknete na njihov znak:

  Prejšnji članekDr. KOGOJ: SVOJCI – TIHI SOPOTNIKI DEMENCE
  Naslednji članekNOVO: MEDGENERACIJSKI CENTER BISTRICA DOMŽALE