KAM? V DOM ALI V OSKRBOVANO STANOVANJE

  1078

  Ga. F.V. (70) iz Ljubljane, sprašuje: “Iščem namestitev v domu ali oskrbovano stanovanje v okolici Ljubljane. Pogoji: novejša stavba, bližina infrastrukture, čim več dejavnosti …
      
  Odgovor smo poiskali v Domžalah:

  Medgeneracijski center (MGC) Bistrica v Domžalah (www.mgc-bistrica.si) bi verjetno popolnoma ustrezal vašim željam. Kompleks, v katerem so pod eno streho tako »klasični« dom za starejše kot oskrbovana stanovanja, je bil zgrajen leta 2012. Stoji na mirnem obrobju Domžal, le nekaj minut hoje od središča mesta, hkrati pa se s sprehajalno potjo ob Kamniški Bistrici že dotika narave. V bližini je tudi športni park, le nekaj sto metrov pa je oddaljen Mercator center Domžale s številnimi trgovinami. V domskem delu MGC Bistrica je 69 nadstandardno prostornih eno- in dvoposteljnih sob, velikih od 20 do 35 m², na voljo pa je tudi pet apartmajev s kvadraturo približno 29 m². V vseh nadstropjih je prostor za dnevno druženje s priročno čajno kuhinjo, v velikem osrednjem prostoru v pritličju pa so restavracija, kavarnica, lekarna, masažni in frizerski salon, pa tudi ambulanta splošnega zdravnika, fizioterapevt in zobozdravstvena ordinacija.

  V drugem delu kompleksa je 82 stanovanj s površino od 37 do 78 m², kjer je mogoč le nakup. Vsa imajo spalni del ločen od bivalnega, ložo ali balkon in shrambo v kleti. V garaži v kletni etaži je mogoče kupiti parkirno mesto. Stanovanja so neopremljena, prilagojena za bivanje starejših, celoten objekt pa je energetsko varčen, tako da so stroški vzdrževanja kar se da nizki.
   
  Tudi uporabnikom oskrbovanih stanovanj je v okviru MGC Bistrica zagotovljena raznovrstna celodnevna pomoč, lahko pa izbirajo tudi med posameznimi storitvami, kot so pospravljanje, pranje ali likanje oziroma pomoč pri osebni higieni. Stanovalci se lahko prehranjujejo v restavraciji centra ali pa jim obroke dostavljajo v stanovanje. Izvirna prednost za lastnike ali najemnike oskrbovanih stanovanj je tudi v tem, da v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja zaradi povezanosti objektov ni potrebna namestitev v domskem delu.
  Medgeneracijski center Bistrica ima dovolj lastnih parkirnih mest, dovozne poti in parkirni prostori pa omogočajo  starostnikom varen in neoviran dostop do stavbe. Umestitev tudi za javnost odprtih storitev v osrednji prostor, kot so denimo frizerski salon, knjižnica, telovadne dejavnosti, lekarna ali kavarna, združuje generacije. Domžalčanom se prebivalci lahko pridružijo pri jogi ali pilatesu ali pa z njimi pokramljajo v kavarnici. Starostniki se tako ne počutijo izključene iz življenja, svoj mir imajo lahko v prostorih v zgodnjem delu doma, če pa si zaželijo bolj živahnega utripa, pa na udobnih kavčih v preddverju lahko prebirajo časopisje in opazujejo promenado življenja.
  Več: SENIOR RESORT MGC BISTRICA, DOMŽALE

  Prejšnji članekbolha.com: SLUŠNI APARAT PHONAK 411 ZA 90,00 €
  Naslednji članekUPOKOJENCI, ODKRIJTE LEPOTE GORIČKEGA!