PEGAZ: ZABAVA IN IZLET V MARIBOR

  539

  V petek, 11.5.2018 so se stanovalci Pegazovega doma zabavali z ansamblom Mladi upi. Pelo se je, tudi plesalo, ni manjkalo smeha in dobre volje, za kar so člani ansambla zelo dobro poskrbeli. Urica dovršenega in sproščeno obarvanega programa je hitro minila, poslovili pa smo se z obljubami, da se še kdaj podružimo in poveselimo.

  Izlet stanovalcev je pomemben dogodek, zato ga vsi skupaj nestrpno pričakujemo. Letos smo se odločili, da se odpravimo proti štajerski prestolnici, Mariboru. V sredo 16. maja, nas je na avtobusu prijazno pozdravila vodja zdravstvene nege in oskrbe Irena Strašek, ki nam je zaželela  dan poln lepih doživetij. V mestnem parku nas je ob paviljonu prijazno sprejela vodička Danica. Sprehodili smo se do Frančiškanske cerkve v centru, kjer nas je pričakal mestni turistični vlakec s katerim smo se popeljali skozi Maribor. Ogled znamenitosti je več čas spremljal prijeten glas vodičke Danice, ki nam je predstavila Maribor nekoč in danes.

  Ob vožnji domov smo bili že vsi malce utrujeni, a pot nam je s harmoniko krajšala Marinka Mastnak. Skupaj smo prepevali ljudske pesmi. Vtisi iz lepega izleta še vedno odmevajo med nami.

  Valentina Misja in Nina Ivič, pripravnici
  Več: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekPROGRAM POLETNE UNIVERZE V LJUBLJANI
  Naslednji članekDEMENCI PRIJAZNA TOČKA V ZIMZELENU