KAKO POMAGATI ONEMOGLIM STAREJŠIM?

  905

  Odgovarja podjetje Soča oprema:

  »Za enostavnejšo nego v domačem okolju vam svetujemo, da si priskrbite električno negovalno posteljo, ki ima nastavljivo višino ležišča. S tem boste babico laže presedali na toaletni stol ali invalidski voziček oziroma boste lažje izvajali nego v postelji. Postelja naj ima tudi trapez in ograje ter po potrebi antidekubitus blazino. Za še lažje premeščanje vam svetujemo uporabo sobnega dvigala. Zelo prav vam bo prišla tudi obposteljna mizica za hranjenje.
  Da pa vse skupaj ne bo prevelik finančni zalogaj, vam svetujemo, da se oglasite pri dedkovem osebnem zdravniku in povprašate, za katere pripomočke lahko predpiše naročilnice za medicinski pripomoček. Nato boste pripomočke dobili na izposojo v naši izposojevalnici na Linhartovi cesti 49 a v Ljubljani. Če boste dobili naročilnico, se večina pripomočkov dobi brezplačno; za nekatere pa se lahko doplača nadstandard.
  Še bolje pa je, da se predhodno oglasite v naši izposojevalnici in salonu, kjer vam vse pripomočke predstavimo ter vam strokovno svetujemo, kateri pripomočki vam bodo najbolj koristili. Izbirate lahko med različnimi modeli pripomočkov in izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Za lažjo odločitev pa vam omogočamo tudi, da kakšen pripomoček vzamete brezplačno domov na testiranje.
  Pa še nasvet za vašo babico … Glede na to, da težko hodi, vam svetujemo, da za pomoč pri hoji uporablja hoduljo – rolator, ki ji bo precej olajšal dnevna opravila in zmanjšal možnost padca. Rolator ima košarico, v katero bo babica lahko dala dnevne nakupe, in pa priročen sedež, da se bo med potjo lahko odpočila ali zgolj posedela kakšno minutko zunaj na soncu. Tudi ona lahko povpraša zdravnika, ali ji lahko predpiše naročilnico za hoduljo, in jo bo nato pri nas dobila brezplačno na izposojo. Lahko pa jo tudi presenetite in ji hoduljo kupite ob kakšnem jubileju, saj je to zelo priročno in uporabno darilo.

  Pokličite na našo brezplačno številko 080 19 01 in nam zaupajte svoj naslov, pa vam bomo brezplačno poslali 84-stranski Priročnik za izdajo in izposojo medinskih pripomočkov, v katerem so predstavljene pravice do pripomočkov iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in druge koristne informacije.«

  Prejšnji članekKAKO SE LOTITI REKLAMACIJ IN PRITOŽBE
  Naslednji članekLITIJA: RAZPIS ZA NOVA OSKRBOVANA STANOVANJA