KAKO IZBRATI DARILO ZA BABICO IN DEDKA?

  699

  Starejši ljudje večinoma ne hrepenijo več po darilih, vrednostnih bonih ali drugih materialnih dobrinah. Z leti postajajo vse bolj skromni in njihovo hrepenenje  je usmerjeno predvsem v ohranjanje pozornosti, naklonjenosti in posvečenemu času, ki ga lahko preživijo z nami.

  Pa vendar se ne čutimo, da bi jih ob praznikih obiskali samo z velikim objemom in praznih rok. Zato, ko razmišljamo o darilu zanje, se najprej vprašajmo, kako bi jim tokrat poklonili svojo pozornost in šele nato s kakšnim darilcem bi zaznamovali ta poseben dan.

  Na primer, lahko se odločite in zanje pripravite prijetno družinsko kosilo. Za spomin pa jim pripravite album izbranih družinskih fotografij, morda družinsko sliko, lahko tudi družinski koledar, kamor vpišete vse družinske dogodke leta, ki ga lahko opremite z družinskimi fotografijami.

  Lahko jih razveselite z lepim šopkom cvetja in kartami za gledališko predstavo ali koncert. Posvetite jim popoldan in jih peljite na priljubljeno tortico ali čaj, na izbran dogodek, nato morda še na kuhano vino, skratka zapeljite jih kakor najbolj priljubljene in drage osebe.

  Če se odločite pokloniti prijetno druženje na njihovem domu, jim lahko za darilo kupite kakšno družabno igro, s katero se boste skupaj nasmejali, lahko jim pripravite košarico domačih dobrot in sestavin za priljubljeno pecivo, ki ga boste skupaj spekli in se posladkali v toplem vzdušju prežetem z omamnimi dišavami domače peke.

  Lahko jim za pozornost izdelate tudi svoje bone za razne usluge pomoči na domu. Na primer bon za čisto stanovanje ali zlikano perilo, za oprane zavese ali kakršno koli pomoč na domu potrebujejo. Gotovo se bodo nasmejali in bodo hvaležni vaše pozornosti.

  Posebej pa bodo veseli,  če bodo v taka obdarovanja pozornosti in naklonjenosti vključeni tudi vnuki.

  In seveda za konec, kakor pika na i, pa ne pozabite na voščilo. Potrudite se ga napisati sami ali v družinskem krogu z vsemi zbranimi podpisi. Izrazite svojo naklonjenost in vse lepe želje, ki si jih tudi sami želijo.

  Taka voščila so zanje dragocenost, kakor so bile nekoč razglednice, ki ostajajo shranjene med najbolj intimnimi stvarmi za celo življenje.


  Tjaša Knap Maršič,
  ProDomi
  svetovalka Varne starosti za pomoč na domu

  Prejšnji članekSUPER DEPOZIT ZA VARNO STAROST
  Naslednji članek90 LETNICA ROJSTVA KARLA DESTOVNIKA KAJUHA