IZ PEGAZA NA ŠPORTNO DRUŽABNE IGRE

  441

  Letošnje tradicionalne športno družabne igre domov Celjske regije je 1. junija gostil Center starejših Zimzelen iz Topolšice. Že naš prihod je bil prav poseben, saj so nas ob prijetni glasbi pričakali člani godbe veteranov Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje.


  Po kratkem sprehodu po lepem zdraviliškem parku ter ogledu doma starejših, se je začelo zares. V zelo motivirani ekipi Pegazovega doma, ki so jo sestavljali tekmovalci Marija Plemenitaš, Stipe Pešić, Anton Kukovič, Ivan Zupančič ter navijača Stevan Kuruc in Stanko Kliček, smo že komaj čakali začetek tekmovanja. Pomerili smo se v štirih igrah: rusko kegljišče, podajanje vrečk, metanje obročev in v miselni igri. Med samimi igrami je bilo med stanovalci vseh domov čutiti sproščenost, veliko smeha, vendar tudi pravo mero tekmovalnosti.

  Po končanem tekmovalnem delu je sledilo zasluženo kosilo ter preštevanje točk. Med čakanjem na rezultate smo si krajšali čas s prepevanjem in plesom. Razveselili smo se rezultatov, saj smo med petnajstimi domovi zasedli odlično tretje mesto. Pred nami so bili le gostitelji iz Topolšice in letošnji zmagovalci, Dom ob Savinji iz Celja. Ponosni smo se s pokalom v rokah vrnili nazaj v Pegazov dom kjer so nas stanovalci in zaposleni pričakali kot zmagovalce.

  Ivan Žerjav, fizioterapevt

  Več: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekZPS TEST POHODNIŠKIH ČEVLJEV
  Naslednji članekZ DOBRIMI SADOVI ZA DUŠEVNO ZDRAVJE