INŠTITUT ZA DISLEKSIJO ODPIRA SVOJA VRATA

  521

  Na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje smo v letu 2015 ustanovili Inštitut za disleksijo, ki ga namenjamo preučevanju, izobraževanju in obvladovanju učnih težav ter krepitvi talentov oseb z disleksijo.


   
  V odraslosti in pozni odraslosti značilnosti disleksije ne poniknejo, četudi se strokovnjaki z njimi le redko ukvarjajo. In vendar jih je moč prepoznati, bolje razumeti, obvladovati, mogoče je razviti takšne strategije učenja in obnašanja, ki boljšajo delo in življenje ter pripomorejo k odkrivanju svojih talentov.

  Inštitut za disleksijo namenjamo prepoznavanju drugačnosti, učnih težav, pa tudi odkrivanju »močnih strani« človeka, ki jih velja krepiti in upoštevati pri sprejemanju pomembnih odločitev skozi vse življenje.

  Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje je štiri leta sodelovala v evropskih projektih za preučevanje disleksije pri odraslih (Forward in Forward Trainer). Njeni strokovnjaki imajo dvajsetletne izkušnje s testiranjem skotopičnega sindroma v Sloveniji.

  Svet Inštituta za disleksijo je na svoji prvi seji 24. avgusta 2015 izvolil predstojnico Inštituta za disleksijo prof. dr. Marijo Kavkler in izvršno direktorico Ljubico Kosmač ter sprejel okvirni program dela.

  Testiranja skotopičnega sindroma in svetovanja so se že začela. Inštitut je namenjen vsem starostnim skupinam.Testiranje in svetovanje je plačljivo.

  Inštitut za disleksijo deluje v prostorih Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje, Poljanska cesta 6. Oseba za stik:
  Meta Žgur, tel.: 01 433 20 90, e-naslov: meta.zgur@univerzatri.si 

  Prejšnji članekALZHEIMER CAFFE V KNJIŽNICI DOMŽALE
  Naslednji članekOGLEJTE SI PROGRAM LETOŠNJEGA F3ŽO