FLOSARSKI BAL, ŽE 56. LETO ZAPORED

  993

  Ljubno ob Savinji, 18. julij – Če se je nekoč ravno na Ljubnem ob Savinji začela splavarska pot v Savinjskih Alpah, na legendarne splavarje in “flose” spominja prireditev Flosarski bal, ki bo letos v Zgornji Savinjski dolini potekala že 56. leto zapored.  Flosarski bal, ki poteka na Ljubnem ob Savinji, sodi med najstarejše prireditve v Sloveniji. Obiskovalci imajo med 22. julijem in 7. avgustom priložnost obiskati in se udeležiti več kot 40 različnih dogodkov, ki jih skupaj z različnimi društvi in posamezniki organizira Turistično društvo Naš kraj.

  Na Ljubnem ob Savinji bo pestro kar 17 dni!

  Program tradicionalne prireditve bo tudi letošnje poletje zelo pester in raznolik. Obiskovalci si bodo lahko v času 17-dnevnega festivala ogledali in preizkusili številne aktivnosti. Mednarodno srečanje ljubiteljev starodobnih vozil, priprava kope za "kuhanje" oglja, likovne delavnice, športni dogodki in turnirji, predvsem pa zabavni večeri so le določeni izpostavljeni dogodki letošnjega Flosarskega bala.  

  Lansko leto Severina, letos Modrijani
  V ospredju seveda tudi letos ostaja zadnji dan Flosarskega bala, ki bo potekal v nedeljo, 7. avgusta od 15. ure dalje na prireditvenem prostoru Vrbje. Tam si bodo lahko obiskovalci ogledali prikaz spravila lesa po riži, udiranje in spust flosa po Savinji, flosarski krst s Flosarskim društvom Ljubno ob Savinji, večer pa bosta v noč pospremila dva koncerta – Okteta Žetev in Ansambla Modrijani.

  Radenko Tešanović, organizator in predsednik TD Naš kraj: "Tudi letos je sklepna vez naše prireditve tradicija, na katero smo na Ljubnem še posebej ponosni. Flosarji so igrali pomembno vlogo v zgodovini naše doline, zato se jim želimo s Flosarskim balom zahvaliti, da so našo dolino s flosi pospremili v širši svet."

  Celoten program letošnjega Flosarskega bala najdete tukaj.

  Prejšnji članekWWW.VEMVEČ.SI – VIR INFORMACIJ O KREDITIH
  Naslednji članekJOGURT Z DODATKI: SLADKOR IN ADITIVI