F3ŽO IN ZDUS VABITA NA FOTOGRAFSKI NATEČAJ

  413

  Komisija za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije in
  Festival za tretje življenjsko obdobje razpisujeta:

  7. FOTOGRAFSKI NATEČAJ na temo »PRIJATELJSTVO«

  Dragi ljubitelji fotografije!

  S tem natečajem vabimo vse zainteresirane, da z nami delite v vaše objektive ujete prizore na temo »PRIJATELJSTVO«. Življenje v tretjem življenskem obdobju je lahko izjemno zanimivo ter srečno. V tem obdobju lahko uresničimo veliko želja in potreb, ki jih v prejšnjih obdobjih nismo zmogli. Pomembno je, da se zavedamo, da bo kvaliteta našega življenje v največji meri odvisna od nas samih in od širše skupnosti v kateri delujemo. Druženja in potrditve naših aktivnosti v širši skupnosti so lahko velika spodbuda za naše doživljensko delo. Prijateljstvo je izjemno pomembno za naš razvoj in za razvoj skupnosti, v njem pa so skrite potrditve našega dela in aktivnosti. Skupaj ustvarjamo nove vrednote, več glav več ve!

  V objektiv ujemite človeka in skupnosti, v katerih ustvarjamo, živimo in se s svojim delom in aktivnostjo vsakodnevno potrjujemo. Ko boste v svoj objektiv želeli ujeti različne motive in dogodke, imejte v mislih dejstvo, da s fotografijo motiviramo in spodbujamo prijateljstva, ustvarjalnost, delavnost, humanitarnost in zdrav življenjski slog.
  Vabimo vse, ki svoj prosti čas posvečate fotografiji, da sodelujete v fotografskem natečaju 17. Festivala za tretje življenjsko obdobje.

  POGOJI SODELOVANJA:

  KAJ?    

  Tema: PRIJATELJSTVO

  KDO?    

  Fotografskega natečaja se lahko udeležijo vsi ljubitelji fotografije (starost ni omejena).

  DO KDAJ?    

  Fotografski natečaj poteka do 1. septembra 2017.

  KAKO?    

  Udeleženec lahko prispeva največ pet (5) fotografij. Komisija lahko za sodelovanje od vsakega posameznika izbere najbolje ocenjene fotografije. Fotografije skupaj s podatki o avtorju pošljite na vanja.sitar@proevent.si ali prek spletne prijavnice na povezavi http://www.f3zo.si/ljubljana/natecaji/fotografski-natecaj.

  TEHNIČNE ZAHTEVE:    

  Fotografija, ki jo avtor odda po elektronski pošti, naj ne bo večja od 2 MB. Pri tem je pogoj le, da lahko avtor v primeru, da je njegova fotografija nagrajena, fotografijo zagotovi v velikosti primerni za tisk, tj. v ločljivosti najmanj 12 mil pikslov (Mpix). Ločljivost je lahko tudi večja.

  Fotografije morajo biti oddane v elektronski oblik v RGB barvnem prostoru.
  Ob fotografiji morajo avtorji navesti naslednje podatke:

  •    naslov fotografij(e) in kratek opis (do 3 stavke);
  •    ime, priimek in letnico rojstva avtorja;
  •    kontaktni podatki avtorja (e-naslov, kontaktna telefonska številka), preko katerih lahko organizator stopi v stik z avtorjem;
  •    če je zbiranje urejeno preko PZDU-ja – podatki o odgovorni osebi.

  S prijavo avtor da dovoljenje za nujne tehnične popravke, ki pa ne posegajo v sporočilo avtorskega dela¬¬.

  NAJBOLJŠI:    

  Prispele fotografije bo pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Med prispelimi fotografijami bo izbrala finaliste in glavnega nagrajenca. Vse izbrane fotografije bodo objavljene v posebni publikaciji, glavni zmagovalec pa bo predstavljen tudi v okviru kulturnega programa in bo prejel posebno priznanje za svoj dosežek.

  Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na koordinatorko natečaja:

  Vanja Sitar
  T: 01 300 32 04
  E-pošta:vanja.sitar@proevent.si

  Natečaj vključuje objavo izbranih fotografskih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi fotografske izdelke in podatke o avtorstvu. Sodelujoči dovoljujete uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o osebnih podatkov.

  Prejšnji članekVIŠJE CENE OSKRBNIN V DOMOVIH?
  Naslednji članekŽIVLJENJE SE MERI V DOŽIVETJIH