DRUŽENJE SVOJCEV IN PROSTOVOLJCEV

  339

  Sodelovanje s svojci prispeva h kakovostnejšem bivanju stanovalcev, k odnosu med svojci in stanovalci in k dobrem sodelovanju svojcev z domom. Zato v Pegazovem domu redno organiziramo Klube svojcev.

  V četrtek, 21. aprila, smo se srečali s svojci skupin Ob potoku, Rožmarin, Ena A, Mavrica in Modrijani. Na začetku srečanja smo prisluhnili predavanju zdravnice Cvetke Avguštin z naslovom »Zrelost ni ovira za več dobrega počutja«.

  Predavateljica je razložila, kako hrana vpliva na počutje in o značilnostih zakisanosti telesa. Podelila je koristne napotke za vsakdanje življenje. Izvedeli smo, da je za uravnotežen način življenja potrebna pravilna prehrana, gibanje, počitek in čustvena čvrstost. Po koncu izobraževalnega dela je sledilo sproščeno druženje na skupinah, kjer so bile mize obložene z  zdravimi dobrotami iz naše kuhinje. Tako smo srečanje zaključili z lepimi spomini.

  Prav tako je v domu potekalo srečanje prostovoljcev. Prostovoljci vnesejo v dom pozitivno energijo in pripomorejo k boljšemu počutju stanovalcev, ob tem pa pridobivajo nove, dragocene izkušnje, ki jih podelijo drug z drugim in z nami na naših srečanjih. Veselje in zadovoljstvo, ki ga ustvarjajo, je obojestransko. Sledila je pogostitev, sproščen pogovor in druženje, ki smo ga popestrili s petjem domačih pesmi.

  Romana Auer, socialna delavka, pripravnica

  Več: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekEVROPSKI IN SVETOVNI DAN CEPLJENJA 2016
  Naslednji članekVABILO NA LIKOVNO RAZSTAVO ZDUS 2016