DOPUST V DOMU V KRANJSKI GORI

  504

  Izmenjava stanovalcev v domovih za starejše postaja v zadnjem času vse bolj aktualna vsebina. Pegazov dom Rogaška Slatina se je med prvimi vključil v mrežo Linked Age, gre za organizacijo, ki spodbuja in posreduje pri izmenjavi stanovalcev domov za starejše, tako v Sloveniji, kot tudi pri mednarodnih izmenjavah.

  Izmenjava ima veliko pozitivnih učinkov:

  –    odpira možnosti obiska novih krajev, turističnih destinacij,
  –    pridobivanje novih izkušenj, spoznavanje drugih kultur,
  –    izmenjava dobrih praks in pozitivnih izkušenj,
  –    spodbujanje aktivnega življenja v starosti idr.

  Ga. Sonja in ga. Marija sta se odločili, da gresta za en teden »na dopust« v dom starejših v Kranjsko Goro, ga. Jožica pa se septembra odpravlja na morje, v dom starejših v Umag.

  O svojem dopustovanju je ga Sonja povedala:

  »Zjutraj smo se odpravili proti Kranjski gori. V domu starejših Viharnik smo bili lepo sprejeti. Z go. Kitak sva bili nameščeni v udobnem apartmaju. Po dobrem kosilu sva si ogledali prekrasne gore – Mojstrovko, Vitranc in Špik, z balkona pa  sva imeli lep pogled na Kranjsko goro ter na mogočne Karavane. Škoda je samo, da naju noge ne nesejo, da bi si lahko vse to ogledali bolj od blizu.

  Dom je zelo lep, z modernim pohištvom ter lepo sprehajalno potjo. Zelo všeč nama je bil njihov park. Osebje je prijazno, stanovalci vljudni in spoštljivi. Najlepše je bilo na terasi, kjer smo klepetali, se zabavali in se prepuščali svežemu zraku, ki je prihajal iz gora. Teden je kljub turobnemu vremenu kmalu minil in posloviti se je bilo treba od novih znancev in prijateljev. Čeprav je bilo v Kranjski gori lepo, sva se radi vrnili v naš Pegazov dom.«

  Ivan Žerjav, fizioterapevt, PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekbolha.com: ZAMENJAM VIKEND ZA GARSONJERO
  Naslednji članekDOSORJEVI STANOVALCI ŽE TRETJIČ NA PTUJSKI GORI