DOBRODOŠLI V CENTRU STAREJŠIH ČRNUČE

  2630

  V Centru starejših Črnuče želimo graditi prijazen dom, ki uživa strokovni ugled in ima visoko zaupanje stanovalcev in svojcev.

  Stanovalcem doma zagotavljamo vsestransko oskrbo ter zdravstveno nego, ki sta prilagojeni njihovim individualnim potrebam in s tem omogočiti kakovostno preživljanje starosti.

  Svoj novi dom bodo prvi stanovalci obiskali v decembru 2012.

  V Centru je 150 postelj v eno in dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico in balkonom. Sobe so opremljene s priključki za kabelsko TV in telefon ter s hladilniki in s pohištvom, ki je prilagojeno za nego in oskrbo starejših in invalidnih oseb.

  V družbi DEOS d.d., se zavedamo, da odhod starostnika v dom ni lahka, je velika in pomembna prelomnica v življenju, povezana z veliko spremembami, kajti zapustiti je treba svoj dom in se vključiti v novo okolje v drugi novi dom.

  Kje nas najdete?

  Center starejših Črnuče najdete na Cesti Ceneta Štuparja 141, na mirnem in zelenem območju ob Črnuškem bajerju.

  – Iz centra Ljubljane pridemo po Dunajski cesti proti Črnučam, mimo Pošte na levi in na naslednjem križišču zavijemo levo na Cesto Ceneta Štuparja. Po 200m že zagledamo Center starejih Črnuče.

  – Iz smeri Ljubljanske ceste (obvoznica Ljubljana-Trzin) zavijemo levo v Črnuče in na drugem semaforju zavijemo desno. Po 200m že zagledamo Center starejših Črnuče.

  Predstavitev služb, ki vam bodo na voljo:

  Socialna služba opravlja svojo dejavnost že pred sprejemom v Center. Prosilce in njihove svojce seznanja z informacijami za sprejem ter jim omogoči čim prijetnejši in lažji prihod v Center. Kasneje ima nalogo vključitve stanovalca v življenje Centra in skupaj z ostalimi službami pomaga stanovalcu, da ostaja aktiven in se vključuje v dejavnosti, pomaga stanovalcem pri uveljavljanju njihovih pravic ter jim pomaga izpolnjevati dolžnosti.

  Zdravstveno negovalna služba zagotavlja učinkovito, kakovostno in humano zdravstveno nego 24 ur na dan, tudi ob nedeljah in praznikih. Delo je prilagojeno starejšim osebam, njihovim potrebam in zdravstvenemu stanju ter pomembno prispeva k temeljnemu namenu domov upokojencev, in sicer, da omogoča oskrbovancu čim lepše in zdravo življenje ter mu olajša zdravstvene težave. V tem sklopu nalog in opravil imata zelo pomembno vlogo tudi fizioterapija in delovna terapija.

  Služba prehrane pripravlja redne obroke, prav tako pa je poskrbljeno tudi za varovalno dietno prehrano, ki je primerna za starostnike in bolnike z različnimi obolenji. Pravilna prehrana v poznem življenjskem obdobju je eden izmed pomembnih dejavnikov pri ohranjanju in krepitvi starostnikovega zdravja in psihofizične kondicije.

  Tehnična služba skrbi za vzdrževanje objekta in odpravljanje napak, pa tudi varovanje. V okviru te službe deluje pralnica, kjer poskrbijo, da imajo stanovalci oprano in zlikano perilo.

  Ostale službe: – frizer, pedikura, bife,…

  Sprejem v Center

  Za sprejem v Center lahko zaprosijo državljani RS, stari nad 65 let. Pred sprejemom je potrebno predložiti naslednje dokumente:

  – prošnjo za sprejem;
  – mnenje osebnega zdravnika o zdravstvenem stanju;
  – fotokopijo odrezka zadnje pokojnine;
  – fotokopijo veljavnega osebnega dokumenta;
  – izjavo o doplačevanju oskrbnih stroškov nastanitve in oskrbe s strani tretje osebe;

  Ob sprejemu pa še:

  – potrjeno zdravstveno kartico z urejenim dodatnim zavarovanjem,
  – zdravstveni karton,
  – osebni dokument.

  O sprejemu odloča Komisija za sprejem, premestitev in odpust v skladu s pravilnikom.

  Vlogo za sprejem v Center lahko dobite na spletni strani: http://www.deos.si/crnuce-sprejem.html

  Vse ostale informacije v zvezi s sprejemom vam bomo posredovali na telefonski številki 041/401-780

  Kontakti:

  CENTER STAREJŠIH ČRNUČE

  Cesta Ceneta Štuparja 141
  1231 Ljubljana-Črnuče
  tel.: 08/2002-400
  fax: 01/2800-390

  e-naslov: info.crnuce@deos.si

  Prejšnji članekPEGAZOV DOM NA OBISKU V VRTCU STUDENČEK
  Naslednji članekJAVNO PISMO SSZS: PUSTITE NAM DELATI!