DAN STAREJŠIH – ČILI, ZDRAVI, DEJAVNI

  363

  Vstopili smo v Teden vseživljenjskega učenja, ki poteka od 12. do 21. maja, v katerem je več sto ustanov, organizacij in skupin pripravilo dogodke po vsej Sloveniji do 30. junija. Glavni cilj tedna je opozarjati na pomen in koristi učenja v vseh življenjskih obdobjih ter udejanjanje Strategije vseživljenjskosti učenja za vse.

   

  ZDUS za društva upokojencev posebej izpostavlja datum 19. maj, ki je posvečen akciji »Dan starejših« pod sloganom »Čili, zdravi, informirani in dejavni«. Vsa društva pozivamo k udeležbi na prireditvah, ki se bodo v sklopu te akcije izvajale po vsej Sloveniji. V spletnem koledarju si lahko ogledate seznam prireditev, ki se bodo odvijale v vaših krajih (velja tudi za vse ostale dneve):
  http://tvu.acs.si/koledar/iskanje/index.php?akcija=A2017-5&izpis2=1&napr=1.

  Ponudba je pestra in raznolika, zato ne dvomimo, da boste našli kaj po vašem okusu.

  Več o Tednu vseživljenjskega učenja (izvaja Andragoški center Slovenije) pa tukaj:
  http://tvu.acs.si/predstavitev/

  Nevladna organizacija Evropsko združenje za izobraževanje odraslih (EAEA) je leto 2017 razglasilo za Leto izobraževanja odraslih v Evropi pod sloganom »Moč in radost učenja«, s katerim želijo pokazati, kako izobraževanje odraslih lahko izboljša življenje in možnosti evropskih državljanov tako na osebni kot profesionalni ravni. Poleg tega, da prikazuje prednosti izobraževanja odraslih, zbira tudi ključna sporočila in najboljše prakse organizatorjev dogodkov, ki jih bodo delili z oblikovalci politik in izobraževalci odraslih ob koncu leta. Slovenija bo svojo dobro prakso delila s projektom 17. Teden vseživljenjskega učenja, ki poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije in ki ga podpira Zveza društev upokojencev Slovenije.

  Prejšnji članekPOMEMBNOST ZNANJA DIGITALNIH VEŠČIN
  Naslednji članekKAKO POSTATI MOBILNI NAROČNIK? NE PREHIRO.