AKTIVEN DAN – REKREACIJA ZA ČILO TELO IN DUHA

1655

V DEOS Centru starejših Zimzelen bodo v ponedeljek, 7. oktobra pripravili dan odprtih vrat, v sklopu katerega bodo predstavili program Aktiven dan. To je socialno-varstveni program, ki od leta 2016 poteka v DEOS-ovih domovih, namenjen pa je predvsem starejšim od 80 let, ki bivajo v domačem okolju in se zaradi različnih ovir ne morejo v zadostni meri izven doma udeleževati aktivnosti, potrebnih za vzdrževanje ustrezne kvalitete življenja.


Program v Zimzelenu poteka dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in četrtkih, med 9.30 in 13.30. Vodita ga strokovni vaditelj in animator, sestavljen pa je iz niza povezanih aktivnosti; začne se s polurnim kofetkanjem, sledi pogovor o ciljih dnevnih aktivnosti ter pomembnosti aktivnega in zdravega življenja starostnikov. Nato se prične fizična vadba, ki jo strokovni vaditelj sestavi za vsakega udeleženca individualno. Cilji vadbe so boljša fizična pripravljenost, izboljšane osnovne vitalne funkcije, zmanjšanje določenih bolezenskih težav in povečanje življenjske energije.


Fizični vadbi sledijo ustvarjalna delavnica, aerobika možganov oz. sprostitvena ura z aktivnostmi, ki preprečijo oziroma upočasnijo pešanje spominskih in drugih kognitivnih funkcij. Program se zaključi s kosilom.


Program organizira neprofitna organizacija Zavod aktivna starost, ki deluje na področju socialnega varstva starejših in s pomočjo lastnega strokovnega osebja, poslovnih partnerjev in lokalne skupnosti organizira in izvaja programe, prilagojene starejšim. Cena osmih triurnih aktivnosti in kosil je za udeleženca 45 € na mesec.

Lepo vabimo vse starejše, ki si želijo spoznati program, da se nam pridružijo na predstavitvi programa.

Prejšnji članekSKUPAJ NA POTI DO ZDRAVJA
Naslednji članekINFORMACIJSKI CENTER VARNA STAROST