ADVENTNA IN BOŽIČNA DELAVNICA ZA STAREJŠE

  667

  V adventnem in predbožičnem času organiziramo delavnici, na katerih bomo izdelovali adventne venčke, iz pripravljenih lesenih kosov pa figurice božička. Delavnici sta namenjeni starejšim obiskovalcem, ki bi z ustvarjenimi izdelki razveselili svoje otroke ali vnuke ali pa jih preprosto uporabili, ko bodo krasili svoje domove.

  Adventna delavnica

  Advent je štiritedenski čas pred božičem. Obsega štiri nedelje, kar naj bi pomenilo štiri obdobja stare zgodovine od Adama do Kristusa. To je tudi čas duhovne priprave na božič. V adventnem času ni ženitovanj, plesa itd. Tipičen simbol adventnega časa je adventni venec s štirimi svečami. Na prvo adventno nedeljo verniki prižgejo eno svečo, da drugo nedeljo dve sveči, na tretjo tri in na četrto vse štiri sveče. Adventni venec je razširjen marsikje tudi med neverujočimi – v tem primeru pogosto tudi brez sveč.

  Na Ljubljanskem gradu v tem prazničnem času organiziramo delavnico, na kateri bomo izdelovali adventne venčke. Delavnica je namenjena starejšim obiskovalcem Ljubljanskega gradu, ki bi hoteli z ustvarjenim izdelkom razveseliti svoje otroke in vnuke ali pa ga obesiti na vrata svojega doma in tako ohraniti spomin na prijetno druženje na Ljubljanskem gradu.
  Lokacija:
      Bela dvorana
  Datum:
      1.12.2011
  Ura:
      11.00
  Cena vstopnice: 2 €

  Božična delavnica

  Prihaja praznični čas, ko se narava postopoma ovije v nežno belino in čas, ko se nas prej ali slej dotakne posebno praznično vzdušje. Vrhunec decembrskih praznikov predstavlja božič, ki je bil že v preteklosti izrazito družinski praznik in tako je še danes. Kasneje se je kot simbol božiča uveljavil Božiček – novodobna mitološka osebnost, ki obdaruje otroke. Božiček se prevaža na saneh, ki jih po zraku vlečejo severni jeleni. Prvi v vpregi je jelenček Rudolf.

  Na Ljubljanskem gradu v  času pred božičem organiziramo delavnico, na kateri bomo iz v naprej pripravljenih kosov lesa izdelovali lik Božička, pri tem bomo tudi barvali in lepili. Delavnica je namenjena starejšim obiskovalcem Ljubljanskega gradu, ki bi hoteli z lesenim Božičkom razveseliti svoje otroke in vnuke ali pa ga le shraniti doma kot spomin na prijetno druženje na Ljubljanskem gradu.
  Lokacija:
      Bela dvorana
  Datum:
      20.12.2011
  Ura:
      11.00
  Cena vstopnice: 2 €

  Prodaja vstopnic: Do zasedbe prostih mest so vstopnice na voljo v Info centru na Ljubljanskem gradu, na spodnji postaji vzpenjače, na spletni strani www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

  Prejšnji članekPROSTOVOLJSTVO NAS POVEZUJE; RAZPRAVA
  Naslednji članekS KARTICO ZDUS DINERS CLUB RESNIČNO PRIHRANITE